Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθεί τα τετελεσμένα της τουρκικής εισβολής"

15.11.2013 | 10:09
Η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποδεχτεί ποτέ τα τετελεσμένα της τουρκικής εισβολής και κατοχής δήλωσε σε ανακοίνωσή του, με την ευκαιρία των τριάντα χρόνων από την ανακήρυξη του τουρκικού ψευδοκράτους στην κατεχόμενη Κύπρο, τo ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το παράνομο ψευδοκράτος είναι προϊόν χρήσης βίας και έχει επανειλημμένα καταδικαστεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, που κατηγορεί την Τουρκία γιατί περιφρονεί συστηματικά τις Αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, εμμένοντας στην «ανυπόστατη και άκρως προσβλητική» θέση της περί «ανεξάρτητης ΤΔΒΚ», επιδιώκοντας, μάταια όλα αυτά τα χρόνια, τη «διεθνή αναβάθμιση του παράνομου μορφώματος».

Η προκλητική εμμονή στην παραβίαση του διεθνούς δικαίου περιπλέκει το Κυπριακό πρόβλημα και ζημιώνει τελικά την ίδια την τουρκοκυπριακή κοινότητα, τονίζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, που καλεί την 'Αγκυρα να αναθεωρήσει τις θέσεις της και να σεβασθεί, επιτέλους, τις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας και τη διεθνή νομιμότητα, «παύοντας να κρατάει όμηρο ένα ολόκληρο λαό».

«Η Ελλάδα», καταλήγει η ανακοίνωση, «θα συνεχίσει σταθερά και υπεύθυνα να εργάζεται για την αποκατάσταση της διεθνούς έννομης τάξης και για την επανένωση της Κύπρου. Οι Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας και η ιδιότητα της Κύπρου ως Κράτους Μέλους της ΕΕ, προσδιορίζουν τη βάση και το περιεχόμενο μίας συνολικής και αμοιβαία αποδεκτής λύσης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΙΝΤΕΟ και ανέκδοτες φωτογραφίες από την τουρκική εισβολή

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ