Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η έρευνα για την πτήση MH370 πιθανόν να συνεχισθεί για χρόνια

25.04.2014 | 11:00
Οι έρευνες για την πτήση MH370 της Malaysia Airlines είναι πιθανόν να συνεχισθούν για χρόνια, δήλωσε σήμερα προς το πρακτορείο Ρόιτερς ένας ανώτερος αξιωματούχος του αμερικανικού Πενταγώνου, καθώς η υποβρύχια έρευνα για οποιοδήποτε ίχνος από τα συντρίμμια του αεροπλάνου στα ανοικτά της δυτικής Αυστραλίας φαίνεται ότι απέτυχε.

Ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομασθεί επειδή δεν είχε αρμοδιότητα να σχολιάσει τις έρευνες, δήλωσε πως δεν βρέθηκαν συντρίμμια έπειτα από δύο εβδομάδες έρευνας του βυθού του Ινδικού Ωκεανού με ένα μη επανδρωμένο υποβρύχιο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.

Ο ίδιος δήλωσε πως η έρευνα για το επιβατικό αεροπλάνο, το οποίο εξαφανίσθηκε στις 8 Μαρτίου με 239 επιβαίνοντες, θα εισέλθει τώρα σε μια πολύ δυσκολότερη φάση, αυτή της έρευνας ευρύτερων περιοχών του ωκεανού κοντά στην περιοχή όπου πιστεύεται πως έχει συντριβεί το αεροπλάνο.

"Πήγαμε όλοι σ' αυτή τη μικρή περιοχή και δεν βρήκαμε τίποτε. Τώρα πρέπει να επιστρέψουμε στη μεγάλη περιοχή", δήλωσε ο αξιωματούχος. "Και τώρα μιλάμε για χρόνια".

Το μη επανδρωμένο υποβρύχιο Bluefin-21 αναμένεται να ολοκληρώσει σήμερα ενδεχομένως το τελευταίο από τα 16ωρα ταξίδια του σε βάθη άνω των 4,5 χλμ., στο πλαίσιο της έρευνας μιας περιοχής του βυθού έκτασης 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων σε απόσταση περίπου 2.000 μιλίων βορειοδυτικά του Περθ.

Στο μεταξύ, πολλές δεκάδες Κινέζοι, συγγενείς των αγνοουμένων της πτήσης MH370 της Malaysia Airlines, διαδήλωσαν στη διάρκεια της νύκτας της Πέμπτης προς την Παρασκευή μπροστά από την πρεσβεία της Μαλαισίας στο Πεκίνο, απαιτώντας να γίνουν δεκτοί από αξιωματούχους.
Η συγκέντρωση αυτή ακολούθησε μια ταραχώδη συνάντηση που έγινε χθες, Πέμπτη, ανάμεσα στις οικογένειες και εκπροσώπους της αεροπορικής εταιρείας, κατά την οποία χρειάσθηκε να επέμβουν οι δυνάμεις της τάξης.
"Πέρασα όλη τη νύκτα μπροστά από την πρεσβεία και υπάρχουν ακόμη πολλοί άνθρωποι που περιμένουν απ' έξω", δήλωσε σήμερα το πρωί ο Γουέν Γουανσένγκ, ο οποίος έχασε το γιο του στην αεροπορική καταστροφή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πολλές δεκάδες άνθρωποι πήραν μέρος στη διαδήλωση. Σήμερα το πρωί οι ξένοι δημοσιογράφοι κρατούνταν σε απόσταση από την μαλαισιανή πρεσβεία, η οποία είχε τεθεί υπό ισχυρή αστυνομικη προστασία.
Οι συγγενείς των θυμάτων παραμένουν εδώ και σχεδόν 50 ημέρες σε ένα ξενοδοχείο της κινεζικής πρωτεύουσας όπου οργανώνονται τακτικές συναντήσεις με εκπροσώπους της Malaysia Airlines ή τις μαλαισιανές αρχές.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ