Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ερώτηση που ενόχλησε στο ΥΠΕΘΑ

16.02.2016 | 20:31
Δημοσιεύουμε το ηχητικό ντοκουμέντο της έντασης που επικράτησε αιφνιδιαστικά νωρίς το πρωί της Τρίτης 16 Φεβρουαρίου, μετά από ερώτηση του Onalert σχετική με τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου πως θεωρεί δεδομένο ότι θα κλείσουν τα σύνορα.

Όλα ξεκίνησαν όταν τέθηκε το ερώτημα προς τον κ. Καμμένο:

Χθες το βράδυ είπατε - θα επανέλθω στο θέμα των συνόρων- ότι φοβάστε πως θα γίνει κλείσιμο των συνόρων. Η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της. Το ΝΑΤΟ είναι ήδη εδώ, τα hotspots παραδίδονται. Γιατί η Αυστρία πρόκειται να στείλει στρατό, να ενισχύσει με αστυνομικές δυνάμεις τα σύνορα ανάμεσα σε Ελλάδα και Σκόπια; Και εάν αυτό, το κλείσιμο των συνόρων διαταράξει τις σχέσεις μας με τα Σκόπια....
Ο κ. Καμμένος που νωρίτερε είχε επιτεθεί στο Onalert, δήλωσε ότι είναι καλύτερο να απαντήσει ο υπουργός μετανάστευσης.

Ο κ. Μουζάλας, αίφνης επέκρινε το γεγονός ότι η ερώτηση διατυπώνεται από ελληνίδα δημοσιογράφο (!) επιτέθηκε κάνοντας υποδείξεις για το πώς πρέπει να γράφονται τα άρθρα.

Καταλαβαίνουμε την πίεση που μπορεί να υπάρχει λόγω του προσφυγικού, ωστόσο εκτιμούμε ότι οι δημοσιογράφοι δεν κάνουν ερωτήσεις ανάλογα με τις εθνικότητές τους, ούτε μπορεί να ποινικοποιούνται οι δημοσιογραφικές ερωτήσεις με τέτοιες εκφράσεις: "Και γιατί είναι ανθελληνικό και πρέπει να καταγγείλετε το λάθος και όχι την κυβέρνηση.

Η εκ των υστέρων επικοινωνία με τον κ. Μουζάλα, έδειξε σαφώς ότι ήταν μια άτυχη στιγμή. Άλλωστε και ο ίδιος μετά από αυτό αποχώρησε από την αίθουσα.

Όσο για τις θέσεις και τις υποδείξεις προς δημοσιογράφους του κ. Καμμένου, τα αφήνουμε ασχολίαστα. Απλά ακούστε τα.


 


Διαβάστε επίσης: ΝΑΤΟ: Στο Κεντρικό Αιγαίο τα πλοία - "Τυφλά" τα ραντάρ τους δεν βλέπουν τουρκικές παραβιάσεις

Κερκόπορτα μέσω ΝΑΤΟ στο Αιγαίο - Δραματική έκκληση Καμμένου: Σεβαστείτε την εθνική μας κυριαρχία


Ο
 καθηγητής Πολιτικής Επικοινωνίας Αθανάσιος Ν. Σαμαράς, σχολιάζοντας τις αντιοδράσεις των υπουργών έγραψε σχετικά σε ανάρτησή του:


 

Παρότι η διαχείριση του εσωτερικού μετώπου αποτελεί μέρος του επιστημονικού μου αντικειμένου και κατανοώ τα παίγνια ορισ...

Posted by Athanassios N. Samaras on Tuesday, 16 February 2016 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ