Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η φρεγάτα ΨΑΡΑ στη μεγάλη Αμερικανική ναυτική άσκηση "PHOENIX EXPRESS 2018" - ΦΩΤΟ

12.05.2018 | 09:00
Ολοκληρώθηκε σήμερα η ετήσια πολυεθνική άσκηση «PHOENIX EXPRESS 2018», που διεξήχθη στη θαλάσσια περιοχή του κρητικού και λιβυκού πελάγους και της κεντρικής Μεσογείου, καθώς και στις εγκαταστάσεις του ΚΕΝΑΠ, από τις 29 Αοριλίου έως τις 11 Μαΐου.

Στην άσκηση συμμετείχαν προσωπικό και μονάδες από την Αλγερία, τις ΗΠΑ, την Ισπανία, την Ιταλία, τον Καναδά, τη Λιβύη, τη Μάλτα, το Μαρόκο, την Μαυριτανία, την Τουρκία και την Τυνησία.

Σκοπός της άσκησης, που διοργανώθηκε από το Ναυτικό των ΗΠΑ, ήταν η προσέγγιση των χωρών της Βόρειας Αφρικής, η αναβάθμιση του επιπέδου συνεργασίας και των επιχειρσησιακών ικανοτήτων μεταξύ των ναυτικών δυνάμεων από τη Βόρεια Αφρική, τη Νότια Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Επιπλέον συνετέλεσε στην εξάσκηση και αξιολόγηση πολυεθνικών ναυτικών δυνάμεων σε ένα ευρύ φάσμα ναυτικών επιχειρήσεων, με σκοπό την επίτευξη διαλειτουργικότητας και την επαύξηση των δυνατοτήτων των συμμετεχόντων στην εκτέλεση επιχειρήσεων ναυτικής ασφάλειας.

Το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό συμμετείχε με τη φρεγάτα ΨΑΡΑ μετά οργανικού ελικοπτέρου (τύπου S70B, Aegean Hawk), με ομάδες της Διοίκησης Υποβρύχιων Καταστροφών και με επιτελείς.

Στη σημερινή τελετή λήξης, που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής στη ναυτική βάση της Σούδας, παρέστησαν ο Υπαρχηγός Στόλου υποναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης και η Διοικητής του 6ου Στόλου αντιναύαρχος Lisa M. Franchetti.

Δείτε το πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την άσκηση:

Πηγή Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ