Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Γαλλία ανέστειλε τη στρατιωτική συνεργασία με τη Ρωσία

21.03.2014 | 14:37
Η Γαλλία αναστέλλει τη στρατιωτική της συνεργασία με τη Ρωσία, ανακοίνωσε σήμερα ο γάλλος υπουργός Άμυνας Ζαν-Ιβ Λεντριάν στη διάρκεια μιας επίσκεψής του στις χώρες της Βαλτικής με στόχο να τις καθησυχάσει, καθώς αυξάνεται η ένταση με τη Ρωσία μετά την προσάρτηση της Κριμαίας.

Ο Λεντριάν δήλωσε ότι η αναστολή αφορά τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια, όμως δεν είπε τίποτε για την τύχη των συμβολαίων για την πώληση των γαλλικών ελικοπτεροφόρων πλοίων Mistral στη Ρωσία.
Χθες Πέμπτη ο γάλλος υπουργός είχε επισημάνει ότι η απόφαση για το αν θα προχωρήσει η πώληση των δύο πολεμικών πλοίων στη Μόσχα δεν θα ληφθεί πριν από τον Οκτώβριο.

Στο μεταξύ οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για στρατιωτικά γυμνάσια στην Πολωνία στα οποία ενδέχεται να πάρουν μέρος η Πολωνία, η Τσεχία, η Ουγγαρία, η Σλοβακία, η Ρουμανία, η Βουλγαρία και οι χώρες της Βαλτικής, δήλωσε ο αμερικανός πρεσβευτής στη Βαρσοβία.

Στην ανακοίνωσή του προς τον ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό Radio Zet ο Στίβεν Μαλ δήλωσε: «Οι ΗΠΑ προετοιμάζουν μεγάλης κλίμακας στρατιωτικά γυμνάσια στη βάση Λασκ».
Η αεροπορική αυτή βάση βρίσκεται στην κεντρική Πολωνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ρωσική Ανω Βουλή επικύρωσε την προσάρτηση της Κριμαίας


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ