Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Γαλλία ρίχνει ευθύνες στην ΕΕ για τον εμφύλιο της Συρίας

25.09.2014 | 09:46
Ευθύνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την ακραία ριζοσπαστικοποίηση των ισλαμιστών μαχητών στη Συρία επέρριψε ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Όπως είπε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας η παθητικότητα που επέδειξε η Ευρωπαϊκή Ένωση κατά τη διάρκεια αυτών των σχεδόν τεσσάρων ετών του εμφυλίου πολέμου της Συρίας επέτρεψε τη δημιουργία εσωτερικού χάους και εμμέσως ενθάρρυνε τη ριζοσπαστικοποίηση των μαχητών που πολεμούσαν κατά του καθεστώτος του πρόεδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.«"Όπως και πολλοί άλλοι η Γαλλία είχε ζητήσει την ανάληψη δράσης εδώ και τρία χρόνια» είπε ο Λοράν Φαμπιούς κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης υψηλού επιπέδου με μέλη της συριακής αντιπολίτευσης στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών.
«Αλλά πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η παθητικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει θρέψει το χάος που εξαπλώθηκε από τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ και έχει ... κατά μία έννοια οδηγήσει ή τουλάχιστον επιτρέψει αυτή τη ριζοσπαστικοποίηση», πρόσθεσε ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλες οι εξελίξεις στο μέτωπο των τζιχαντιστών σε Συρία και Ιράκ

Μετά τον ειρηνιστή Ομπάμα, τώρα, ο πολεμιστής Ομπάμα!

"Δεν χρησιμοποιήθηκε ο εναέριος χώρος της Τουρκίας για βομβαρδισμούς

Απο που προέρχονται οι ξένοι τζιχαντίστες στη Συρία;

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ