Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Γαλλία ζητεί την εξεύρεση πολιτικής λύσης στη Συρία

06.05.2013 | 08:27
Ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιους ζήτησε σήμερα την εξεύρεση "πολιτικής λύσης" στην συριακή κρίση μετά την πιθανή χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς Ασαντ και τις δύο ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στην Συρία.

"Η κατάσταση στην Συρία είναι μια πραγματική τραγωδία" που πλήττει και τις γειτονικές χώρες, όπως η Ιορδανία και ο Λίβανος, τόνισε ο Φαμπιούς που πραγματοποιεί επίσκεψη στο Χονγκ Κονγκ. "Δεν είναι πλέον μια τοπική, αλλά μια περιφερειακή τραγωδία", πρόσθεσε.
"Πρέπει να προσπαθήσουμε να βρούμε πολιτική λύση", είπε ο Φαμπιούς, αναφέροντας τον σχηματισμό "συριακής μεταβατικής κυβέρνησης".
"Αν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί μπορεί να μετατραπεί σε ανθρωπιστική και πολιτική καταστροφή", υπογράμμισε.

Το Ισραήλ πραγματοποίησε δύο αεροπορικές επιδρομές στην Συρία, τονίζοντας πως ήθελε να εμποδίσει τη μεταφορά όπλων στην λιβανική Χεζμπολάχ, συμμάχου του Μπασάρ αλ Ασαντ και του Ιράν.

"Μπορούμε να καταλάβουμε το Ισραήλ, αλλά υπάρχει κίνδυνος, διότι αν η σύγκρουση αυτή επεκταθεί και στις γειτονικές χώρες, θα αλλάξει τον χαρακτήρα της", επισήμανε ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών.

Χθες Κυριακή, ο βρετανός ομόλογός τους Γουίλιαμ Χέιγκ δήλωσε πως οι επιδρομές δείχνουν τον "αυξανόμενο κίνδυνο για την ειρήνη".

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ