Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Γερμανία απειλεί την Ουκρανία με κυρώσεις

04.02.2014 | 10:50
Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ δήλωσε ότι πρέπει να υπάρξει η απειλή των κυρώσεων εναντίον της ουκρανικής κυβέρνησης εκτός αν βρεθεί πολιτική λύση στη συνεχιζόμενη και συχνά βίαιη αντιπαράθεση με την αντιπολίτευση.

Το σχόλιο του Σοσιαλδημοκράτη υπουργού διαφοροποιείται από τη γραμμή που έχει μέχρι σήμερα υιοθετήσει η συντηρητική καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ, η οποία την περασμένη εβδομάδα δήλωσε ότι επί του παρόντος δεν τίθεται θέμα κυρώσεων.

"Θεωρώ ότι τώρα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την απειλή των κυρώσεων", δήλωσε ο υπουργός αργά χθες το βράδυ σε συνέντευξή του στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD προσθέτοντας ότι η Γερμανία πρέπει να είναι προετοιμασμένη να χρησιμοποιήσει αυτό το μέτρο αν δεν βελτιωθεί η κατάσταση.

Εδώ και δύο μήνες και πλέον μαίνονται ταραχές στην Ουκρανία που προκλήθηκαν από την απόφαση του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς να μην προχωρήσει στην υπογραφή της συμφωνίας σύνδεσης με την ΕΕ και να επιλέξει την ενίσχυση των σχέσεων του Κιέβου με τη Μόσχα.
Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε χθες Δευτέρα ότι οι ΗΠΑ και η ΕΕ συζητούν το ενδεχόμενο παροχής οικονομικής βοήθειας στην Ουκρανία όταν σχηματιστεί νέα κυβέρνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ουκρανία: Φόβοι για στρατιωτική επέμβαση


Ουκρανία: Όλο το παζλ της κρίσης που οδηγεί σε αδιέξοδο


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ