Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Η Γερμανία "μπλοκάρει" ξανά την προεκλογική συγκέντρωση του Ερντογάν στο έδαφος της

23.05.2018 | 16:36
Η Γερμανία δεν επιθυμεί να μιλήσει στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας στη χώρας τους.
Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που μια εκλογική "μάχη" της Τουρκίας μεταφέρεται σε... γερμανικό έδαφος.


Η Γερμανία κατέδειξε ένα «δημοκρατικό έλλειμμα» αρνούμενη στους τούρκους πολιτικούς αξιωματούχους την άδεια να πραγματοποιήσουν προεκλογική εκστρατεία στο γερμανικό έδαφος για τις τουρκικές εκλογές του Ιουνίου. Αυτό υποστήριξε ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος AKP σε σημερινή συνέντευξή του.

«Τρία εκατομμύρια τούρκοι πολίτες ζουν στη Γερμανία, από τους οποίους 1,5 εκατομμύριο έχουν δικαίωμα ψήφου. Είναι άραγε σωστό να περιορίζει το δικαίωμά τους να ενημερωθούν πριν από την ψηφοφορία;», δήλωσε ο Χαγιατί Γιαζιτζί στη συνέντευξη αυτή στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Γιατί η Γερμανία λέει όχι στην καμπάνια του Ερντογάν


Η Γερμανία και άλλες χώρες, όπως η Αυστρία και η Ολλανδία, έκαναν γνωστό πως δεν επιθυμούν την πραγματοποίηση τουρκικών προεκλογικών συγκεντρώσεων στο έδαφός τους. Κι αυτό φυσικά ενόψει των βουλευτικών και των προεδρικών εκλογών της 24ης Ιουνίου.
Σημειώνεται ότι κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και πριν το τουρκικό δημοψήφισμα, του περασμένου έτους. Και τότε η Γερμανία δεν επέτρεπε προεκλογικές συγκεντρώσεις , γεγονός το οποίο δημιούργησε την έντονη δυσαρέσκεια του Ερντογάν.

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ηγείται επίσης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) και είναι υποψήφιος για να επανεκλεγεί, πραγματοποίησε πρόσφατα μεγάλη συγκέντρωση στο Σαράγεβο. Μια συγκέντρωση, η οποία απευθυνόταν στην τουρκική διασπορά στην Ευρώπη. Ο λόγος που η Γερμανία δεν επιτρέπει στον Ερντογάν να μιλήσει επί το έδαφος είναι είναι για λόγους ασφαλείας.

Σε κάθε περίπτωση ο Ερντογάν φρόντισε να δείξει τη δυσαρέσκεια του τονίζοντας: «Δεν είναι παρά κακή δικαιολογία, όταν οι Γερμανοί φίλοι μας μας λένε ότι δεν μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια αυτών των συγκεντρώσεων», συνεχίζει ο δεύτερος στην ιεραρχία του AKP. «Γι’ αυτό πιστεύω πως στους γερμανούς φίλους μας υπάρχουν δημοκρατικά ελλείμματα».


Mε πληροφορίες από το ΑΠΕ – ΜΠΕ


 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ