Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ιταλική Finmeccanica αλλάζει όνομα

19.03.2016 | 20:10
 Tην απόφαση για αλλαγή της ονομασίας του ανακοίνωσε η Finmeccanica, ο μεγαλύτερος βιομηχανικός αμυντικός όμιλος της Ιταλίας. Η απόφαση λήφθηκε από το διοικητικό συμβούλιο του ομίλου το οποίο ενέκρινε και τα οικονομικά αποτελέσματα για το 2015, έτος κατά το οποίο καταγράφηκαν κέρδη ύψους 527 εκατ. ευρώ.

Η νέα ονομασία του ομίλου θα είναι Leonardo, το μικρό όνομα του διάσημου Ιταλού καλλιτέχνη, μαθηματικού, εφευρέτη, αρχιτέκτονα, γλύπτη και μουσικού (για να αναφέρουμε μερικές μόνο πτυχές της πολυεπίπεδης δραστηριότητας του) Leonardo Da Vinci και εκτιμάται ότι προωθήθηκε από τον Mauro Moretti, διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου, στο πλαίσιο της ριζικής αναδιάρθρωσης που υλοποιεί.

Μάλιστα, ο Moretti είχε από πέρυσι υποσχεθεί ένα σύντομο και αξιομνημόνευτο όνομα για τον όμιλο που να επισημαίνει τις βαθιές ρίζες και το πολλά υποσχόμενο μέλλον. Ας σημειωθεί ότι πρόθεμα «Fin» στην ονομασία Finmeccanica χρησιμοποιούνταν από την ιταλική κυβέρνηση για να υποδηλώσει ότι πρόκειται για κρατικά ελεγχόμενη εταιρία συμμετοχών.

Επίσης, ο Moretti προωθεί την επαναχρησιμοποίηση των ονομασιών μονάδων του ομίλου με μακρά παράδοση και ιστορία (όπως Oto Melara, AgustaWestland, Alenia) που τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούνταν μόνο ως μέρος της ονομασίας προϊόντων.

Η αλλαγή της επωνυμίας ανακοινώνεται τη στιγμή που η Finmeccanica σημειώνει αύξηση των καθαρών κερδών της, από € 20εκ. το 2014 σε € 527 το προηγούμενο έτος. Εν τω μεταξύ, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το καθαρό χρέος μειώθηκε κατά 17% σε € 3,3 δις το 2015 . Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά περίπου 2% σε περίπου €13 δις.

Η νέα ονομασία θα πρέπει να εγκριθεί από τη γενική συνέλευση των μετόχων που προβλέπεται να λάβει χώρα τον Απρίλιο αλλά αυτό θεωρείται τυπική διαδικασία.

Πηγή - Defence-Point/Financial Times


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ