Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Κύπρος δέχτηκε την «έγκαιρη τουρκική στρατιωτική παρέμβαση» λέει ο Ακιντζί

19.07.2018 | 21:55
«Έγκαιρη στρατιωτική παρέμβαση» χαρακτήρισε την τουρκική εισβολή στην Κύπρο ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων υποστηρίζοντας ότι ακολούθησε το πραξικόπημα στην Κύπρο και εμπόδισε την περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης.

«Αν η Τουρκία δεν είχε κάνει αυτό το βήμα, το πραξικόπημα θα είχε επιδεινωθεί και σε σύντομο χρονικό διάστημα ο κόσμος θα το είχε αποδεχθεί», είπε τηλεοπτικό διάγγελμα με την ευκαιρία της επετείου της παράνομης τουρκικής εισβολής.

Ο κ. Ακιντζί ανέφερε ότι η «στρατιωτική παρέμβαση» της 20ης Ιουλίου δεν εμπόδισε μόνο την ένωση της νήσου με την Ελλάδα αλλά άνοιξε επίσης το δρόμο για την επιστροφή στην εξουσία του εκλεγμένου ηγέτη της ελληνοκυπριακής κοινότητας, την επιστροφή της πολιτικής διοίκησης και την ανατροπή της κυβέρνησης της χούντας στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Φιλελεύθερος, η ελληνοκυπριακή πλευρά, είπε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, δημιουργεί εμπόδια και δυσκολίες για την τουρκοκυπριακή πλευρά είτε σε επίπεδο των προσπαθειών της για εναρμόνιση με την ΕΕ ή σε σχέση με άλλες προσπάθειες για οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο κοινοτήτων.

Υποστήριξε ότι ένα χρόνο μετά τις συνομιλίες στο Κραν Μοντανά, η «ελληνοκυπριακή πλευρά συνέχισε τις αρνητικές τις προσεγγίσεις».

Ο ίδιος σημείωσε ωστόσο ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν έχει εγκαταλείψει το στόχο για μια λύση, ειρήνη και συνεργασία.

Αποτελεί «ευχή και ελπίδα μου ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά θα υιοθετήσει μια νέα αντίληψη στην επόμενη περίοδο, έτσι ώστε να μπορέσει να ανοίξει ο δρόμος για μια διαρκή και δίκαιη λύση», ανέφερε.

Πηγή: Sputnik

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ