Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Λιβύη ζητά άρση του εμπάργκου όπλων

19.02.2015 | 09:21
Η Λιβύη ζήτησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να άρει το εμπάργκο όπλων κατά της χώρας και να την βοηθήσει να αναδιοργανώσει το στρατό της, ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και άλλες εξτρεμιστικές ομάδες.

« Η Λιβύη χρειάζεται μια αποφασιστική στάση από τη διεθνή κοινότητα για να μας βοηθήσει να χτίσουμε τη ικανότητα του εθνικού στρατού μας. Αυτό θα έρθει μέσα από την άρση του εμπάργκο στα όπλα, έτσι ώστε ο στρατός μας να μπορεί να λάβει υλικό και όπλα, για να ασχοληθεί με αυτή την αχαλίνωτη τρομοκρατία» ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης Μοχάμεντ Ντάιρι μιλώντας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η κυβέρνηση της Λιβύης έχει τη δυνατότητα να εισάγει όπλα και συναφές πολεμικό υλικό, με την έγκριση μιας επιτροπής του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που επιβλέπει το εμπάργκο όπλων που επιβλήθηκε στη χώρα το 2011.

Στη φωτογραφία του Reuters κορίτσι κρατάει τη φωτογραφία των 21 Αιγύπτιων Χριστιανών που αποκεφάλισαν οι τζιχαντιστές την προηγούμενη βδομάδα.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ