Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Lockheed Martin απολύει 4000 εργαζόμενους

15.11.2013 | 10:51
Η Lockheed Martin Corp, η μεγαλύτερη εταιρεία του τομέα της άμυνας σε διεθνές επίπεδο, ανακοίνωσε σήμερα ότι σχεδιάζει να μειώσει κατά 4.000 τον αριθμό των εργαζομένων της και να κλείσει εργοστάσια σε διάφορες αμερικανικές πολιτείες, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να μειώσει τα λειτουργικά της κόστη εν μέσω της μείωσης των στρατιωτικών δαπανών του αμερικανικού κράτους.

Η κατασκευάστρια οπλικών συστημάτων η οποία εδρεύει στην Βηθέσδα, στην πολιτεία Μέριλαντ των ΗΠΑ, ανέφερε ότι θα κλείσει εργοστάσια έως τα μέσα του 2015 ώστε να μειώσει το προσωπικό της κατά 3% και πλέον σε διεθνές επίπεδο.

Τα εργοστάσια που θα κλείσουν είναι αυτό στο Άκρον του Οχάιο, που κατασκευάζει συσκευές ραντάρ και επιτήρησης· στο Νιούταουν της Πενσιλβάνιας, που κατασκευάζει τηλεπικοινωνιακούς δορυφόρους· στο Γκουντγίαρ της Αριζόνας, που ασχολείται με λογισμικό για αισθητήρες· και αυτό στο Οράιζον Σίτι στο Τέξας, που κάνει την τελική συναρμολόγηση πυραύλων.

Το Πεντάγωνο, ο μεγαλύτερος πελάτης της Λόκχιντ, ετοιμάζεται για περικοπές δαπανών ύψους 1 δισεκ. δολαρίων μέσα στην επόμενη δεκαετία, στο πλαίσιο της εφαρμογής πιο αυστηρής δημοσιονομικής πολιτικής.

Η Λόκχιντ, η οποία κατασκευάζει μεταξύ άλλων μαχητικά αεροσκάφη όπως το F-35, έχει μειώσει ήδη το προσωπικό της κατά 30.000 πρόσωπα από το 2008 και απασχολεί σήμερα 116.000 ανθρώπους σε διεθνές επίπεδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΙΝΤΕΟ: Ο νέος "αόρατος φονιάς" της Lockheed

Lockheed Martin: "Προτεραιότητά μας οι πωλήσεις στο εξωτερικό" άρα και η Ελλάδα


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ