Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Η Μητέρα όλων των βομβών πέφτει στο Αφγανιστάν - ΒΙΝΤΕΟ

14.04.2017 | 15:25
Πριν από λίγη ώρα οι αμερικανικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν δημοσίευσαν στο twitter βίντεο που δείχνει τη στιγμή της ρίψης της Μητέρας όλων των Βομβών ή αλλιώς  GBU-43/B MOAB (Massive Ordnance Air Blast). Ο στόχος του Τραμπ ήταν να εξολοθρεύσει τον "θύλακα" των τζιχαντιστών στην περιοχή Achin της επαρχίας Nangarhar ενώ, παράλληλα να γίνει μια επίδειξη ισχύος των ΗΠΑ. Σύμφωνα με την αμερικανική πολεμική αεροπορία είναι η πρώτη φορά που βόμβα αυτού του είδους χρησιμοποιείται στην ιστορία.

Σημειώνεται ότι Η "Μητέρα Όλων των Βομβών" όπως αποκαλούν οι Αμερικανοί στρατιωτικοί, δοκιμάστηκε πρώτη φορά το 2003 και ήταν έτοιμη για χρήση το 2008 αλλά εν τέλει χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά στην ιστορία πριν από λίγες μέρες, στο άτυχο..Αφγανιστάν. Η υπερ-βόμβα σχεδιάστηκε το 2002 για ‘’ψυχολογικές επιχειρήσεις’’ γράφει το independent.co.uk.. Διαβάστε περισσότερα για το λογο της κατασκευής της ΕΔΩ. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, στόχος της βόμβας, η οποία είναι η μεγαλύτερη μη πυρηνική βόμβα που υπάρχει, ήταν οι σήραγγες και τα σπήλαια που χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος στην περιοχή Ατσίν της επαρχίας Νανγκαρχάρ, ενώ σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Πενταγώνου, Άνταμ Σταμπ, η ρίψη της βόμβας έγινε από αεροσκάφος MC-130.


Δείτε το tweet των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ