Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Μόσχα ασκεί πίεση μέσω Ρώμης για την μείωση των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης

08.10.2018 | 19:06
Η Μόσχα και η Ρώμη θεωρούν ότι ο διάλογος μεταξύ Ρωσίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να εξυγιανθεί και να ενεργοποιηθεί, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, μετά το τέλος των συνομιλιών που είχε στην Μόσχα με τον Ιταλό ομόλογο του Έντσο Μοαβέρο- Μιλανέζι.

«Σε σχέση με αυτό βλέπουμε και εκτιμούμε την εποικοδομητική διάθεση των Ιταλών μας εταίρων να συμβάλλουν σ’ αυτές τις διαδικασίες» επεσήμανε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Παράλληλα ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η Μόσχα ενδιαφέρεται να υπάρχει μια ισχυρή Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία θα λειτουργεί ως προβλέψιμος και ρεαλιστής εταίρος, ο οποίος θα ασκεί μια εξωτερική πολιτική, με βάση τα συμφέροντα της Ευρώπη, και των χωρών μελών της ΕΕ».

Η Ρωσία, είπε ο Λαβρόφ, προσβλέπει στο ότι θα υπερισχύσουν στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών λαών. Επισημαίνοντας, ότι κανείς δεν θέλει να συνεχιστεί η κατάσταση που επικρατεί σήμερα.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών εξήρε τις κυβερνήσεις εκείνες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θέλουν να επιλυθεί των θέμα της επιβολής των κυρώσεων κατά της Ρωσίας προτάσσοντας τα συμφέροντα των χωρών τους και ιδιαίτερα την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε.

Πηγή : ΑΠΕ - ΜΠΕ 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ