Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Μόσχα προσπαθεί να "ξεπαγώσει" την συνεργασία με το ΝΑΤΟ

22.06.2017 | 18:04
Η Μόσχα ευελπιστεί ότι η συνάντηση του Συμβουλίου Ρωσίας-ΝΑΤΟ θα πραγματοποιηθεί τις προσεχείς εβδομάδες, δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Αλεξέι Μεσκόφ, επισημαίνοντας παράλληλα ότι ακόμη δεν έχει ορισθεί η ημερομηνία της συνάντησης. «Ακριβής ημερομηνία δεν υπάρχει, αλλά οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται. Προσπαθούμε να την διοργανώσουμε κατά την περίοδο των θερινών διακοπών. Νομίζω τον Ιούλιο», δήλωσε ο Μεσκόφ.

Η επικείμενη συνάντηση του Συμβουλίου θα είναι η δεύτερη που πραγματοποιείται εφέτος. Η πρώτη συνάντηση είχε πραγματοποιηθεί στις 30 Μαρτίου. Το 2016 είχαν γίνει τρεις συναντήσεις. Πριν από το 2014 και την ουκρανική κρίση, η οποία ακύρωσε στην ουσία την λειτουργία του θεσμού αυτού, το Συμβούλιο συνέρχονταν σε επίπεδο πρεσβευτών μερικές φορές τον μήνα.

Την άνοιξη του 2014, εξαιτίας των γεγονότων στην Κριμαία και την προσάρτηση της στην Ρωσία, το ΝΑΤΟ σταμάτησε στην ουσία κάθε συνεργασία με την Μόσχα, αλλά ωστόσο αποφάσισε να διατηρήσει ως δίαυλο πολιτικού διαλόγου το Συμβούλιο Ρωσίας-ΝΑΤΟ.

(Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, Tass) 
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ