Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η NASA στην Αθήνα!

18.04.2013 | 13:34
Ο Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας (ΣΕΑ) σε συνεργασία με το Hackerspace.gr (HSGR) σας προσκαλούν στο NASA International Space Apps Challenge 2013 στην Αθήνα! Το International Space Apps Challenge 2013 είναι μια διήμερη εκδήλωση, κατά τη διάρκεια της οποίας, πολίτες από όλο το κόσμο συνεργάζονται για την επίλυση προβλημάτων διαστημικής τεχνολογίας και κοινωνικών αναγκών, υπό την αιγίδα της NASA.

Συνδυάζοντας το πάθος για το διάστημα και το πάθος για την τεχνολογία, οργανώνετε ένα παραγωγικό και πολλά υποσχόμενο διήμερο στην Αθήνα! Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί συνεχόμενα από τις 10 π.μ. του Σαββάτου 20 Απριλίου μέχρι τις 11 μ.μ. της Κυριακής 21 Απριλίου!

Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να αντιμετωπίσουν προκλήσεις, αναπτύσσοντας ανοικτό λογισμικό, δημιουργώντας ηλεκτρονικές και μηχανολογικές κατασκευές και αναπαριστώντας δεδομένα με οπτικοακουστικό υλικό. Οι προκλήσεις αυτές καθορίζονται από τη NASA και επικεντρώνονται στη βελτίωση της ανθρώπινης ζωής στη Γη και το διάστημα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και ιδιαίτερα κατά τις νυχτερινές ώρες, θα πειραματιστούμε με τις κατασκευές που θα υλοποιηθούν για τις ανάγκες των προκλήσεων. Καιρού επιτρέποντος, θα δοθεί και η δυνατότητα παρατήρησης του νυχτερινού ουρανού από τηλεσκόπια μελών του ΣΕΑ. Η παρακολούθηση είναι ανοιχτή για το κοινό, ενώ αν θέλετε να συμμετέχετε στην προσπάθεια επίλυσης των προκλήσεων, πρέπει να συμπληρώσετε την αντίστοιχη φόρμα.

Ο Σ.Ε.Α. αποτελεί ένα σύλλογο με σκοπό τη συστηματική μελέτη και προαγωγή της παρατηρησιακής ερασιτεχνικής αστρονομίας στην Ελλάδα, καθώς και τη συμβολή στην κατανόηση και προσέγγιση των αστρονομικών φαινομένων από το κοινωνικό σύνολο, στα πλαίσια που ευρύτερα υπαγορεύονται από την επιστήμη της Αστρονομίας.

Για περισσότερες πληροφορίες καντε κλίκ εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Γκαγκάριν:Πως είδε τη γη από τροχιά,τα 11 λάθη της πτήσης και βίντεο από την ιστορική 12η Απριλίου 1961

ΒΙΝΤΕΟ: Ο αστεροειδής DA14 περνάει από τη Γη

Μην ελπίζετε...στο τέλος του κόσμου. Διαβάστε γιατί

Η NASA στον Άρη!ΦΩΤΟ και ανάλυση
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ