Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Νότια Κορέα - ΗΠΑ - Ιαπωνία: Κοινά Γυμνάσια κόντρα στις απειλές του Κιμ Γιονκ Ουν

24.10.2017 | 10:31
Πρώτη δημοσίευση: 2017-10-24 08:45:35
Τελευταία ενημέρωση: 2017-10-24 10:31:35


Σε κοινά στρατιωτικά γυμνάσια η Νότια Κορέα με τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία για τον εντοπισμό και την παρακολούθηση της τροχιάς πυραύλων.

Τα καλύτερα σκάφη με δυνατότητες εντοπισμού και κατάρριψης πυραύλων έστειλε στην Κορέα ο Τραμπ, ενώ στις ασκήσεις παίρνουν μέρος δυνάμεις της Ιαπωνίας αλλά και της Νότιας Κορέας. Η πυραυλική απειλή από τον Κιμ Γιονκ Ουν  είναι πλέον δεδομένη και τους επόμενους μήνες αναμένεται να ενταθεί.

Σημειώνεται ότι η Νότια Κορέα, οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία διεξάγουν από σήμερα διήμερα κοινά αυτά στρατιωτικά γυμνάσια  με στόχο τον εντοπισμό και την παρακολούθηση της τροχιάς πυραύλων, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου της Νότιας Κορέας, προσθέτοντας ότι σκοπός τους είναι η προετοιμασία για την αντιμετώπιση απειλών από τη Βόρεια Κορέα. Το καθεστώς Κιμ στη Βόρεια Κορέα μετά τις απανωτές δοκιμαστικές εκτοξεύσεις φαίνεται ότι βρίσκεται σε αρκετά προχωρημένο επίπεδο.

Τα γυμνάσια θα διεξαχθούν στα ανοικτά των ακτών της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας, διευκρίνισε ο νοτιοκορεάτικος στρατός.
Η Σεούλ και η Ουάσινγκτον είχαν συμφωνήσει πέρυσι να διεξάγουν τακτικά στρατιωτικά γυμνάσια, κάθε λίγους μήνες.

Τέλος, μια ματιά στα σκάφη που κατέβασαν ΗΠΑ και Ιαπωνία στην περιοχή, όπως το κλάσης Arleigh Burke USS Stethem των Αμερικανών ή το το ιαπωνικό κλάσης Kongō- JDS Kirishima (μεταξύ άλλων) δείχνει ότι στόχος της άσκησης είναι η δημιουργεία μιας ομπρέλας προστασίας από βαλλιστικούς πυραύλους στην ευρύτερη περιοχή.

Με πληροφορίες από  ΑΠΕ -ΜΠΕ, RT

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ