Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Η Νότια Κορέα καθέλκυσε το δεύτερο ελικοπτεροφόρο της - ΒΙΝΤΕΟ

15.05.2018 | 17:23
Στις 14 Μαΐου 2018 έγινε η τελετή καθέλκυσης του δεύτερου ελικοπτεροφόρου κλάσης Dokdo. Το πλοίο αναμένεται να παραδοθεί στο πολεμικό ναυτικό της Νότιας Κορέας.

Με το πολεμικό πλοίο η Νότια Κορέα φιλοδοξεί να προωθήσει τις προσπάθειές υπεράσπισης των θαλάσσιων προκλήσεων.Στην τελετή, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Μπουσάν, παρέστη ο υπουργός άμυνας της χώρας Song Young-moo. Ακόμα, την τελετή παρακολούθησε και ο διοικητής του Νοτιοκορεατικού Ναυτικού ναύαρχος Um Hyun-seong.

Το πλοίο έχει το ονομα Marado και έχει εκτόπισμα περίπου 14.000t. Πρόκειται πιο μεγάλο πολεμικό πλοίο της χώρας μαζί με το αδελφικό του Dokdo.
Το νέο ελικοπτεροφόρο μπορεί να μεταφέρει έως 1.000 στρατιώτες, τεθωρακισμένα οχήματα, ελικόπτερα και δύο αερόστρωμνα.

Το Marado θα παραδοθεί στο Πολεμικό Ναυτικό της Νότιας Κορέας το 2020.

Περί κατασκευής

Tο κοινοβούλιο της Νότιας Κορέας αποφάσισε την κατασκευή του δεύτερου ελικοπτεροφόρου αμφίβιου καταδρομικού πλοίου και μετά από σειρά νέων αναβολών,τον Οκτώβριο του 2010 και στις 23 Δεκεμβρίου 2014, η Υπηρεσία Αμυντικών Εξοπλισμών υπέγραψε σύμβαση με την HHIC ύψους 417,5 δισεκατομμυρίων γουάν (περίπου 380 εκατομμύρια δολάρια) κατασκευή του πλοίου αυτού.Η HHIC ολοκλήρωσε την τεχνική ανασκόπηση του πλοίου τον Μάρτιο του 2016 και ξεκίνησε την κατασκευή τον Νοέμβριο του 2016. Η καρίνα του Marado τοποθετήθηκε στις 28 Απριλίου 2017.

Η HHIC σχεδίασε και δημιούργησε το πρώτο ελικοπτεροφόρο αμφίβιο καταδρομικό πλοίο της Νοτίου Κορέας, το «Dokdo», το οποίο τέθηκε σε λειτουργία τον Ιούλιο του 2007. Το δεύτερο αυτό σκάφος βασίζεται στο Dokdo αλλά διαθέτει αρκετές βελτιώσεις. "Το Marado είναι βασικά παρόμοιο με το Dokdo, αλλά είναι εξοπλισμένο με βελτιωμένο εξοπλισμό και βελτιωμένα συστήματα", δήλωσε αξιωματούχος της Υπηρεσίας Αμυντικών Εξοπλισμών.

Χαρακτηριστικά

Το Marado έχει μήκος 199 μέτρα, πλάτος 31 μέτρων και εκτόπισμα 14.500 τόνων. Η μέγιστη ταχύτητά του είναι 23 κόμβοι και η εμβέλεια του είναι 10.000 ναυτικά μίλια στους 18 κόμβους. Ο αριθμός του πληρώματος είναι 300 ναυτικοί. Αυτές οι προδιαγραφές είναι παρόμοιες με εκείνες του Dokdo.

Η χωρητικότητα ωφέλιμου φορτίου του Marado είναι: Έως 720 πλήρως εξοπλισμένοι πεζοναύτες, 10 άρματα μάχης, 10 φορτηγά, 3 συστήματα πυροβολικού.

"Το σκάφος Marado αντανακλά την ανάπτυξη της στρατιωτικής τεχνολογίας της Νότιας Κορέας. Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της Νότιας Κορέας στο μεγαλύτερο μέρος του εξοπλισμού του πλοίου, μπορούμε επίσης να αναμένουμε μείωση των δαπανών συντήρησης", δήλωσε το Ναυτικό και η Υπηρεσία Αμυντικών Εξοπλισμών.


http://www.koreaherald.com, navyrecongnition


 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ