Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Ουκρανία επιδιώκει αποκλεισμό της Ρωσίας από το Βόσπορο μέσω Άγκυρας

29.11.2018 | 15:55
Κλιμακώνονται οι εντάσεις μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας τις τελευταίες ώρες, αφού η Μόσχα προχώρησε σήμερα στην εγκατάσταση των οπλικών συστημάτων αεράμυνας S-400 στην περιοχή της Κριμαίας, με το Κίεβο να στρέφεται προς...Άγκυρα.

Ειδικότερα, ο διοικητής των ναυτικών δυνάμεων της Ουκρανίας Ιγκόρ Βοροντσένκο γνωστοποίησε την πρόθεση των ουκρανικών αρχών να ζητήσουν από την Τουρκία να κλείσουν τα στενά του Βοσπόρου για τα ρωσικά πολεμικά πλοία.

Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι "ως διοικητής των ναυτικών δυνάμεων, ζητάω και εκφράζω την πεποίθησή μου ότι η διεθνής κοινότητα θα λάβει απόφαση και θα αναγνωρίσει ότι έγινε μια επιθετική πράξη εναντίον της Ουκρανίας. Θα προσπαθήσουμε να ζητήσουμε το κλείσιμο του περάσματος από το στενό του Βοσπόρου από την Τουρκία», κατηγορώντας τη Ρωσία για παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Σύμφωνα με τον Βοροντσένκο, αυτό θα ήταν δυνατό να επιτευχθεί μέσω του άρθρου 19 της συνθήκης του Μοντρέ του 1936, που δίνει στην Τουρκία τον έλεγχο του στενού του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων και καθορίζει το πέρασμα των πολεμικών πλοίων.

«Έπρεπε να δείξουμε το πρόσωπό μας στο στενό του Κερτς και τη θάλασσα του Αζόφ και να δείξουμε τι είναι ικανά να κάνουν αυτά τα πλοία», συμπληρώνει.

Πηγή: Sputnik 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ