Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

H Περιφερειακή Κυβέρνηση του Κουρδιστάν "βλέπει" συνεργασία Κούρδων - Ιρακινών

02.11.2017 | 09:48
H Περιφερειακή Κυβέρνηση του Κουρδιστάν (KRG) είναι  υπέρ της κοινής ανάπτυξης Κούρδων μαχητών και Ιρακινών στρατιωτών σε πέρασμα στρατηγικής σημασίας στα σύνορα με την Τουρκία. 

Η Περιφερειακή Κυβέρνηση του Κουρδιστάν (KRG) στο Βόρειο Ιράκ υποστήριξε σήμερα την κοινή ανάπτυξη Κούρδων μαχητών και Ιρακινών στρατιωτών, σε πέρασμα στρατηγικής σημασίας στα σύνορα με την Τουρκία, με την συμμετοχή και παρατηρητών από την διεθνή -υπό τις ΗΠΑ- συμμαχία που μάχεται κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Η εξέλιξη αυτή, αποτελεί “κίνηση καλής θέλησης, στο πλαίσιο κινήσεων ενίσχυσης της εμπιστοσύνης για την εξεύρεση μιας προσωρινής λύσης, μέχρι την επίτευξη συμφωνίας επί τη βάσει του συντάγματος του Ιράκ,” ανέφερε χαρακτηριστικά ανακοίνωση του τμήματος για την άμυνα, της Περιφερειακής Κυβέρνησης του Κουρδιστάν.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός του Ιράκ Χαϊντέρ αλ-Αμπαντί είχε ανακοινώσει την Παρασκευή τον τερματισμό της επίθεσης που άρχισε στις 16 Οκτωβρίου και είχε ως αντικειμένικό σκοπό την κατάληψη περιοχών που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο της KRG, και των συνοριακών περασμάτων στην περιοχή του Κουρδιστάν.
Οι πολεμικές εξελίξεις δρομολογήθηκαν μετά την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία τον Σεπτέμβριο. 

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ