Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Η προκλητικότητα στο Αιγαίο και το Κυπριακό στην ατζέντα Τσίπρα - Γιλντιρίμ σήμερα

19.06.2017 | 10:33
Ξεκίνησε η συνάντηση Τσίπρα - Γιλντιρίμ στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, πρωθυπουργός της Τουρκίας  θα έχει σήμερα  διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά μεταξύ άλλων. Σημειώνεται ότι ο Γιλντιρίμ είναι στην Αθήνα μαζί με τον ΥΠΕΞ της Τουρκίας Τσαβούσογλου.

«Ο τερματισμός της προκλητικότητας στο Αιγαίο και η δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού αποτελούν προϋπόθεση για μια θετική ατζέντα μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, αλλά και για την πρόοδο των ευρωτουρκικών σχέσεων, την οποία η Ελλάδα στηρίζει εφόσον η Άγκυρα τηρεί τις προϋποθέσεις», τόνισε ο Τσίπρας σήμερα σε συνέντευξη του στο real.gr, λίγες ώρες πριν τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων τους θα τεθεί και το Κυπριακό ενώ  αναμένεται να συζητηθεί το προσφυγικό και οι σχέσεις Ευρώπης Τουρκίας καθώς επίσης και η οργάνωση του Συμβουλίου συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας G2G που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο.

Ο Γιλντιρίμ στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με τον Προκόπη Παυλόπουλο. Στις 15.00 θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Επίσης, κατά την διευρυμένη συνάντηση που θα γίνει για το Κυπριακό πρόκειται να γίνει αναφορά στην πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις συμφωνίες που υπογράφηκαν στις 8 Μαρτίου του 2016 στο πλαίσιο της 4ης Ανώτατης Συνόδου Συνεργασίας Ελλάδας Τουρκίας που πραγματοποιήθηκε στην Σμύρνη αλλά και στην προετοιμασία της 5ης Ανώτατης Συνόδου που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο στην Θεσσαλονίκη.
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ