Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Η Πρώτη συνάντηση Ερντογάν -Τραμπ στην Ουάσινγκτον σήμερα το απόγευμα - ΦΩΤΟ

16.05.2017 | 12:19
Στο περίφημο Blair House, τον ξενώνα του Προέδρου των ΗΠΑ, θα μείνει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που βρίσκεται ήδη στην Ουάσιγνκτον για να συναντήσει σήμερα το απόγευμα (19:30 ώρα Ελλάδας) τον Ντόναλντ Τραμπ για πρώτη φορά. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ προσέφερε στον Τούρκο ομόλογό του το ιστορικό κτίριο για να τον φιλοξενήσει, σε μια κίνηση που δεν είναι καθόλου... συνηθισμένη. Σημειώνεται ότι ο Ερντογάν έφτασε ήδη από χθες το απόγευμα στις 5 στις ΗΠΑ.

Blair House: Οικία υψηλών προσκεκλημένων.


Το Blair House είναι η οικία που χρησιμοποιείται από τον εκάστοτε πρόεδρο των ΗΠΑ για τη φιλοξενία "υψηλών" προσκεκλημένων, ηγετών ή διπλωματικών αντιπροσωπειών. Χτίστηκε το 1824 και αρχικά ήταν ένα σύμπλεγμα τεσσάρων διαφορετικών κτιρίων (Lee House, Peter Parker House και 704 Jackson Place τα υπόλοιπα τρία) που από το 1950 έως το 1980 ανακαινίστηκαν εσωτερικά και έγιναν ένα, ο προεδρικός ξενώνας. Είναι μεγαλύτερο από το Λευκό Οίκο και κλειστό για το κοινό Εκεί πέρασε το βράδυ πριν από την ορκωμοσία του και ο Ντόναλντ Τραμπ. Σ ύμφωνα με το mignatiou.com, ο Πρόεδρος της Τουρκίας είχε κλείσει το ξενοδοχείο St Regis, που βρίσκεται 500 μέτρα από τον Λευκό Οίκο, αλλά τελικά δέχτηκε την πρόταση των Αμερικανών να φιλοξενηθεί στο ιστορικό Blair House.
Η συνάντηση θα κρατήσει μέχρι τη μία το μεσημέρι τοπική ώρα ,γράφει το mignatiou.com. Οι δύο Πρόεδροι θα κάνουν από μία δήλωση στους δημοσιογράφους στη 1 ακριβώς και στη συνέχεια ο κ. Τραμπ θα παραθέσει γεύμα προς τιμή του Τούρκου Προέδρου, οπότε θα συνεχιστούν οι συζητήσεις για ακόμα μία ώρα. Ο κ. Ερντογάν θα αναχωρήσει από τον Λευκό Οίκο στις 2 μ.μ. (στις 9 το βράδυ ώρα Ελλάδος).

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Τραμπ ενέκρινε στις 9 Μαΐου 2017 τη χορήγηση βαρέων όπλων σε δυνάμεις της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG στη Συρία. Αυτή η κίνηση όπως υποστήριξαν οι ΗΠΑ έγιν εγκρίθηκε ούτως ώστε να διευκολυνθεί η ανακατάληψη της Ράκκας. Φυσικά ο Ερντογάν δεν είδε θετικά αυτήν την κίνηση, συνεπώς μένει να δούμε πως θα εξελιχθούν οοι μεταξύ τους σχέσεις μετά το ζήτημα αυτό.


Bίντεο από την άφιξη του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον: 
Με πληρoφορίες από mignatiou,wikipedia

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ