Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Ρόδος θεωρείται ασφαλής τόπος από τους Αμερικανούς λέει ο πλοίαρχος του "Carter Hall"

02.09.2017 | 16:58
«Η Ρόδος είναι ένας ασφαλής τόπος, όπου τα αμερικανικά πολεμικά πλοία μπορούν να προσεγγίζουν», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πλοίαρχος του αμερικανικού πολεμικού πλοίου "USS Carter Hall LSD 50", Timothy Carter, εκφράζοντας παράλληλα τον θαυμασμό του για τις ομορφιές του νησιού και την ιστορία του. Το πλοίο κατέπλευσε στο λιμάνι της Ρόδου την περασμένη Τρίτη 29 Αυγούστου 2017 και αναχώρησε σήμερα από το νησί, με προορισμό τις ΗΠΑ.Ο κ. Carter σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους των τοπικών μέσων ενημέρωσης, ύστερα από ξενάγηση που έγινε στο πλοίο, δήλωσε τα εξής: «Ο σκοπός της επίσκεψής μας στην Ρόδο είναι η ξεκούραση του πληρώματος. Ήμασταν εν πλω τους τελευταίους έξι μήνες. Και τώρα έχουμε την ευκαιρία να ξεκουραστούμε, να περάσουμε μερικές όμορφες στιγμές στο νησί, να γευτούμε τα τοπικά φαγητά και να επισκεφτούμε μερικά από τα μέρη στο νησί. Είμαστε εδώ για μερικές ημέρες και πράγματι είναι πολύ ωραίος τόπος. Οι άνθρωποι είναι πολύ φιλικοί και φιλόξενοι. Βλέπουμε ότι έχει πολλούς τουρίστες, πολλά πλοία που προσεγγίζουν το λιμάνι και είναι πράγματι ενδιαφέρουσα η εμπειρία που έχουμε, βλέποντας ότι η τοπική οικονομία είναι σε υψηλά επίπεδα. Επίσης, είδαμε πολλά αξιοθέατα και θαυμάζουμε την ιστορία της Ρόδου, βλέποντας και την αρχιτεκτονική που είναι συνδεδεμένη με ιστορικά γεγονότα. Είναι εκπληκτικό το γεγονός πως εδώ έχουν καταγραφεί 2.400 χρόνια ιστορίας. Είναι, επίσης, πολύ ενδιαφέρον ότι βρισκόμαστε εδώ, όπου συναντήθηκαν τόσοι πολλοί πολιτισμοί σε όλη την διάρκεια των αιώνων και έλαβαν χώρα ιστορικά γεγονότα από ανθρώπους που έδωσαν μάχη για να προασπίσουν την ελευθερία τους και τα δικαιώματά τους. Ειλικρινά, θα ήθελα να ξαναέρθω και να μπορέσω να περάσω περισσότερο χρόνο για διακοπές. Έχω επισκεφτεί και άλλες περιοχές της Ελλάδας, αλλά στην Ρόδο, η εμπειρία είναι εντελώς διαφορετική. Και όλοι από το πλήρωμα του πλοίου είναι πολύ ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι από την εδώ παραμονή μας».

Ο κ. Carter, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε ότι «αισθάνεται πολύ ασφαλής», στο νησί και πρόσθεσε: «εδώ και πολλά χρόνια, τα πλοία μας, του Αμερικανικού Ναυτικού, έρχονται στο λιμάνι της Ρόδου και έχουν την ίδια εμπειρία. Θα έλεγα ότι είναι από τα πιο ασφαλή μέρη, από τα πιο ασφαλή λιμάνια. Και το πιστεύουμε αυτό. Και η γύρω περιοχή είναι πολύ ασφαλής. Εάν το λιμάνι της Ρόδου δεν ήταν ασφαλές δεν θα έρχονταν εδώ και τόσα κρουαζιερόπλοια. Αυτή η ασφάλεια, μας κάνει και αισθανόμαστε ακόμη πιο άνετα».

Ο πλοίαρχος Timothy Carter είπε, ακόμη, ότι το αμερικανικό πολεμικό πλοίο "USS Carter Hall LSD 50", βρισκόταν σε αποστολή εδώ και έξι ολόκληρους μήνες και θα επιστρέψει στην βάση του, που είναι η Βιρτζίνια των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον πλοίαρχο, το πλοίο "USS Carter Hall LSD 50" έχει συμμετοχή σε πολεμικές επιχειρήσεις και αποστολές. «Σκοπός για εμάς είναι να διασφαλίσουμε τις αμφίβιες επιχειρήσεις στις οποίες λαμβάνουμε μέρος, για την υποστήριξη και εξυπηρέτηση αεροσκαφών και οχημάτων με τις συμμαχικές χώρες. Γι' αυτό είναι πολύ σημαντικό που βρισκόμαστε εδώ. Είναι το στρατηγικό πλάνο και ο δεσμός που μπορούμε να δημιουργήσουμε και να διατηρήσουμε ανάμεσα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ. Είναι σημαντικό να μπορούμε να στηριζόμαστε ο ένας στον άλλον, η μία χώρα την άλλη και να δημιουργήσουμε μια φιλία που θα είναι υποστηρικτική τόσο προς την τοπική οικονομία, όσο και σε άλλα επίπεδα».Το αμερικανικό πολεμικό πλοίο "USS Carter Hall LSD 50" είναι μήκους 186 μέτρων και πλάτους 26 μέτρων.Ναυπηγήθηκε στις 11 Νοεμβρίου 1991 και τέθηκε σε επιχείρηση στις 30 Σεπτεμβρίου 1995. Είναι το δεύτερο αμφίβιο πλοίο που φέρει το όνομα "Carter Hall". Το πρώτο είχε κερδίσει έξι αγωνιστικά αστέρια για ηρωικές πράξεις στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Μεταφέρει πάνω από 400 άτομα πλήρωμα (397 ναυτικούς και 30 αξιωματικούς). Διαθέτει μεγάλης έκτασης κατάστρωμα για την προσγείωση όλων των τύπων αεροσκαφών, τη μεταφορά και καθέλκυση αμφίβιων σκαφών, οχημάτων ξηράς καθώς και προσωπικού, σε πολεμικές και άλλους είδους επιχειρήσεις, ενώ εξυπηρετεί και μικρά πολεμικά σκάφη.

Συμμετέχει σε αμφίβιες επιχειρήσεις αναλαμβάνοντας την υποστήριξη και εξυπηρέτηση αεροσκαφών και οχημάτων.
Ναυπηγήθηκε στις 11 Νοεμβρίου 1991 και τέθηκε σε επιχείρηση στις 30 Σεπτεμβρίου 1995.

Η αποστολή του είναι να μεταφέρει ναυτικό προσωπικό, σκάφη προσγείωσης, οχήματα και φορτίο. Να τα μεταφέρει στην ξηρά χρησιμοποιώντας σκάφη εκφόρτωσης και ελικόπτερα για τη στήριξη επιχειρήσεων στρατιωτικής και ανθρωπιστικής βοήθειας και να τα υποστηρίζει ανάλογα με τις ανάγκες.
Είναι το δεύτερο αμφίβιο πλοίο που φέρει το όνομα Carter Hall. Το πρώτο κέρδισε έξι αγωνιστικά αστέρια για ηρωικές πράξεις στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Το πλοίο λειτουργεί ως ανεκτίμητη βοήθεια σε μια κοινή μονάδα επιθεωρητών ναυτικού – θαλάσσιου, μία από τις οποίες προωθείται ανά πάσα στιγμή προκειμένου να ανταποκριθεί γρήγορα σε κάθε πιθανή εξελισσόμενη κρίση.

Στις πρόσφατες πλημμύρες στο Χιούστον, τέτοια πλοία υποστηρίζουν την ανθρωπιστική βοήθει


Πηγή: www.dimokratiki.gr, 
ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ