Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Η Ρουμανία θέλει να κατασκευάσει το πρώτο της υποβρύχιο

01.02.2018 | 07:00
Ο υπουργός Άμυνας της Ρουμανίας Μιχάι Φίφορ σχεδιάζει να παραχωρήσει στο Πολεμικό Ναυτικό της χώρας του ένα υποβρύχιο το οποίο θα κατασκευαστεί σε ρουμανικο ναυπηγείο, σύμφωνα με όσα είπε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της ειδικής επιτροπής του Κοινοβουλίου τη Δευτέρα.

"Πρέπει να εκσυγχρονίσουμε το Πολεμικό Ναυτικό. Νομίζω ότι το πρόγραμμα κατασκευής υποβρυχίου που σκοπεύουμε να ξεκινήσουμε και να καταθέσουμε προς έγκριση στο Ανώτατο Συμβούλιο Άμυνας και στο Κοινοβούλιο είναι πολύ φιλόδοξο ", δήλωσε ο Φίφορ.

Πρόσθεσε ότι ένα τέτοιο πρόγραμμα θα μετατρέψει και πάλι τη Ρουμανία σε σημαντικό "παίχτη" της Μαύρης Θάλασσας.

Ο Φίφορ εξήγησε ότι ο ρουμανικός στρατός αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η σημερινή, πιο επιθετική, ρωσική παρουσία στη Μαύρη Θάλασσα.

Πρόσθεσε ότι η Ρουμανία θα συνεχίσει τα μεγάλα προγράμματα εκσυγχρονισμού των Ενόπλων Δυνάμεων της φέτος. Θα αγοράσει το δεύτερο σύστημα πυραύλων Patriot και το πρώτο σύστημα πυραύλων Himars. Σχεδιάζει επίσης να αγοράσει κορβέτες για το Πολεμικό Ναυτικό και να εκσυγχρονίσει τις δύο φρεγάτες. Ο στρατός θα αποκτήσει επίσης νέα όπλα, στρατιωτικά φορτηγά και τεθωρακισμένα οχήματα.

Με πληροφορίες από www.romania-insider.com

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ