Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Ρωσία θα κατασκευάσει στρατιωτική βάση στον Ειρηνικό

22.10.2015 | 14:23
 Η Ρωσία σχεδιάζει να κατασκευάσει μια στρατιωτική βάση στις Κουρίλες νήσους, μια ομάδα νησιών στο Ειρηνικό που κατέλαβε από την Ιαπωνία στο τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, δήλωσε σήμερα ο ρώσος υπουργός Αμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.
Η κίνηση αυτή είναι πιθανόν να επιδεινώσει τις ήδη ευαίσθητες σχέσεις της Ρωσίας με το Τόκιο, το οποίο διεκδικεί τις Νότιες Κουρίλες, γνωστές στην Ιαπωνία ως Βόρεια Εδάφη. Η διένεξη είναι τόσο οξεία ώστε η Μόσχα και το Τόκιο εξακολουθούν να μην έχουν υπογράψει επίσημη συνθήκη ειρήνης μετά τον πόλεμο.

Ο Σοϊγκού δήλωσε επίσης, σύμφωνα πάντα με το Ιντερφάξ, πως η Ρωσία κατασκευάζει ή σχεδιάζει να κατασκευάσει μια σειρά νέων στρατιωτικών βάσεων στην Αρκτική, περιλαμβανομένων βάσεων στο Νησί Ράνγκελ, το νησί Κοτέλνι και το Ακρωτήριο Σμιτ.
"Δεν το κρατάμε μυστικό --έχουμε πρακτικά δημιουργήσει μια βάση στα νησιά Νοβοσιμπίρσκ, στο νησί Κοτέλνι. Είναι μια μεγάλη στρατιωτική βάση, δεν υπήρχε τέτοια κατά τη σοβιετική περίοδο", δήλωσε ο Σοϊγκού.

Reuters

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ