Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Ρωσία ακυρώνει την επίσκεψη Λαβρόφ στην Αθήνα και έπονται απελάσεις Ελλήνων διπλωματών

19.07.2018 | 14:04
 Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι ακυρώνεται η επίσκεψη του Ρώσου ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ στην Ελλάδα, η οποία ήταν προγραμματισμένη για το φθινόπωρο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ρώσου πρεσβευτή στην Αθήνα.

Χειροτερεύουν μέρα με την ημέρα οι σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας μετά την απόφαση της Αθήνας να απελάσει Ρώσους διπλωμάτες. Μετά την χθεσινή σφοδρή αντιπαράθεση με σκληρές εκφράσεις ανάμεσα στα υπουργεία Εξωτερικών των δυο χωρών, σήμερα έγινε αυτό που όλοι φοβόντουσαν αλλά ανέμεναν. Ακυρώθηκε η επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών στην Ελλάδα.

Την είδηση της ακύρωσης της επίσκεψης Λαβρόφ, μετέδωσε το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο δήλωση του Ρώσου πρεσβευτή στην Αθήνα στο TASS. Ο Ρώσος πρεσβευτής δήλωσε ότι η χρονική στιγμή για την προγραμματισμένη επίσκεψη του Σεργκέι Λαβρόφ στην Ελλάδα το Φθινόπωρο δεν είναι πλέον η κατάλληλη.

Η ελληνική κυβέρνηση είχε προσκαλέσει πριν από ένα μήνα τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών να επισκεφθεί την χώρα μας αλλά οι σχέσεις των δυο χωρών είναι πλέον στο χειρότερο σημείο μετά την απέλαση δυο Ρώσων διπλωματών και την απαγόρευση εισόδου στην χώρα σε άλλους δυο με τις κατηγορίες ότι προσπαθούσαν να δωροδοκήσουν έλληνες αξιωματούχους και να υποκινήσουν διαδηλώσεις κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο Ρώσος πρεσβευτής δήλωσε ακόμα στο TASS ότι η Ρωσία θα απελάσει Έλληνες διπλωμάτες αλλά οι ημερομηνίες και ο αριθμός των Ελλήνων διπλωματών που θα απελαθούν δεν είναι ακόμα γνωστές.

Ο Αντρέι Μασλόφ δήλωσε: «Έχουμε ήδη πει ότι θα υπάρξουν αντίμετρα. Δεν ξέρω πότε και τον ακριβή αριθμό αλλά σύμφωνα με την υπάρχουσα πρακτική θα υπάρξουν αντίποινα».

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ