Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Ρωσία δημιούργησε τεχνολογία που μιμείται το χρώμα του περιβάλλοντος

17.07.2018 | 20:25
Μια ρωσική εταιρεία έχει κατασκευάσει κράνος ικανό να μιμηθεί το περιβάλλον του - και να κάνει τους στρατιώτες αόρατους στα μάτια του εχθρού. Αυτή η τεχνολογία μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την καταπολέμηση των οχημάτων.

"Ένα από τα προιόντα μας είναι ένα υλικό το οποίο, όπως ένας χαμαιλέοντας, μιμείται το χρώμα του περιβάλλοντος χώρου", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της κρατικής εταιρείας Rostec, Σεργκέι Τσεμέζοφ, στο πρακτορείο ειδήσεων TASS την Τρίτη. "Σχεδιάσαμε ένα κράνος χρησιμοποιώντας αυτή την τεχνολογία και θα το επιδείξουμε σε μία από τις εκθέσεις στο κοντινό μέλλον".

Η εταιρεία αναβαθμίζει συνεχώς τον στρατιωτικό εξοπλισμό, με στόχο να καταστήσει τους στρατιώτες πιο προστατευμένους και καλύτερα εξοπλισμένους, ανέφερε ο Chemezov, προσθέτοντας ότι τα δοκιμαστικά δείγματα των νέων υλικών έχουν ήδη παραχθεί.

"Είναι ένας ιδανικός τρόπος για να καμουφλάρουμε στρατεύματα και υλικό", δήλωσε ο Τσεμέζοφ. «Με αυτά τα υλικά μπορούμε να κάνουμε τα άρματα μάχης και τα άλλα οχήματα μάχης αόρατα».

Η Rostec είναι μια από τις κορυφαίες αμυντικές εταιρείες της Ρωσίας. Μεταξύ των πρόσφατων έργων της είναι ένα κράνος υψηλής τεχνολογίας για τους πιλότους των αεροπορικών δυνάμεων, εξοπλισμένο με ένα εξελιγμένο σύστημα εμπλοκής στόχων.

Πηγή: Russia Today

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ