Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Ρωσία διευρύνει την χορήγηση ασύλου στον Σνόουντεν

07.08.2014 | 14:50
-Τριετής άδεια παραμονής χορηγήθηκε από τις ρωσικές αρχές στον Έντουαρντ Σνόουντεν
-Ομάδα ρώσων χάκερς υπέκλεψε 1,2 δισ. ονόματα χρηστών και κωδικούς πρόσβασης
-Η ενέργεια αυτή πειρατείας στον κυβερνοχώρο, μπορεί να είναι η μεγαλύτερη που πραγματοποιήθηκε ποτέ


Ο πρώην συνεργάτης της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ  Έντουαρντ Σνόουντεν έλαβε τριετή άδεια παραμονής από τις αρχές της Ρωσίας, όπως δήλωσε ο ρώσος δικηγόρος του στους δημοσιογράφους σήμερα. «Η απόφαση σχετικά με το αίτημα ελήφθη και έτσι από 1ης Αυγούστου 2014 ο Έντουαρντ Σνόουντεν έλαβε τριετή άδεια παραμονής», ανέφερε ο Ανατόλι Κουτσέρενα.

Ο Σνόουντεν είχε λάβει προσωρινό άσυλο πριν από ένα χρόνο. Ο πληροφορικός, πρώην συνεργάτης των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, προέβη σε εκτεταμένες αποκαλύψεις σχετικά με το εύρος της παρακολούθησης των επικοινωνιών παγκοσμίως από την NSA.

Ομάδα ρώσων χάκερς υπέκλεψε 1,2 δισ. ονόματα χρηστών και κωδικούς πρόσβασης

Ομάδα ρώσων χάκερς υπέκλεψε περί το 1,2 δισεκατομμύριο ονόματα χρηστών και κωδικούς πρόσβασης στο Ιντερνετ αμερικανικών και ξένων εταιρειών σε ολόκληρο τον κόσμο, αποκαλύπτει δημοσίευμα των New York Times, επικαλούμενο τις πληροφορίες ερευνητών της εταιρείας ασφαλείας του Διαδικτύου Hold Secutity.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι χάκερς απέκτησαν πρόσβαση σε 500 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. "Οι χάκερς δεν έθεσαν ως στόχο μόνο αμερικανικές εταιρείες, αλλά όσες ιστοσελίδες μπορούσαν βρουν. Από τις εταιρείες που περιλαμβάνονται στον κατάλογο Forbes 500 μέχρι πολύ μικρές ιστοσελίδες", δήλωσε ο Αλεξ Χόλντεν, ιδρυτής της Hold Security, προειδοποιώντας ότι οι περισσότερες από τις ιστοσελίδες αυτές παραμένουν ευάλωτες.

Η ενέργεια αυτή πειρατείας στον κυβερνοχώρο, η οποία μπορεί να είναι η μεγαλύτερη που πραγματοποιήθηκε ποτέ, διαπράχθηκε από ομάδα δέκα περίπου εικοσάχρονων χάκερς που βρίσκονται στη Ρωσία, κάπου ανάμεσα στο Καζακστάν και τη Μογγολία.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Σοβιετικός Μουτζαχεντίν εντοπίστηκε στο Αφγανιστάν! - ΒΙΝΤΕΟ

Ενδεχόμενη συνεργασία ΝΑΤΟ - Ουκρανίας με φόντο τη Ρωσία

Ρωσικός εμπορικός πόλεμος κατά της Δύσης 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ