Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Η Ρωσία δοκίμασε με επιτυχία το αναβαθμισμένο της αντιβαλλιστικό σύστημα - Απίστευτο ΒΙΝΤΕΟ

24.11.2017 | 12:21
H ρωσική πολεμική Αεροπορία προχώρησε στην επιτυχημένη δοκιμή του αναθαθμισμένου αντιπυραυλικού αμυντικού συστήματος της. Συγκεκριμένα προχώρησε στην εκτόξευση ενός αναβαθμισμένου αντιβαλλιστικού πυραύλου στο Καζακστάν. Η δοκιμή του αντιβαλλιστικού πυραύλου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο πεδίο δοκιμών Sary Shagan που βρίσκεται στη στέπα του Καζακστάν, σύμφωνα με τη δήλωση του του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Το Υπουργείο Άμυνας δεν γνωστοποίησε τον τύπο του πυραύλου, ωστόσο δημοσίευσε ένα εντυπωσιακό βίντεο που μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω. "Ο αντιβαλλιστικός πύραυλος ακολούθησε το σχέδιο πτήσης και έπληξε με επιτυχία ένα ψεύτικο στόχο" δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος της ρωσικής πολεμικής Αεροπορίας, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες αναφέρει το RT.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Ρωσία είναι από τις λίγες στρατιωτικές δυνάμεις που έχουν αναπτύξει ένα πλήρως εξοπλισμένο αντιβαλλιστικό αμυντικό σύστημα, γνωστό ως A-135. Το αντιβαλλιστικό σύστημα 53T6 είναι το “κύριο συστατικό του” A-135 και πιστεύεται ότι προστατεύει τον εναέριο χώρο της Μόσχας.
Παράλληλα, η Ουάσιγκτον αυτή την περίοδο κατασκευάζει μια ασπίδα βαλλιστικών πυραύλων στην Ευρώπη, γεγονός το οποίο δημιουργεί ένα νέο κλίμα έντασης με τη Ρωσία. Πρόσφατα οι ΗΠΑ μάλιστα εγκατέστησαν ένα νέο σύστημα πυραυλικής άμυνας Aegis Ashore, στη Ρουμανία. Η Πολωνία επίσης ετοιμάζεται να εγκαταστήσει το ένα τέτοιο σύστημα.

Οι ΗΠΑ επιμένουν ότι αυτό το σύστημα είναι εγκατεστημένο για να προστατεύει τους Ευρωπαίους συμμάχους από τις πυραυλικές απειλές από το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα, ωστόσο η Μόσχα πιστεύει ότι τα συστήματα αυτά μπορούν να προσαρμοστούν εύκολα και να μετατραπούν σε... επιθετικά όπλα...
 

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ