Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Ρωσία εξετάζει ενδεχόμενο "στοχευμένων πληγμάτων" στην Ουκρανία

14.07.2014 | 11:47
Η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο "στοχευμένων πληγμάτων" επί του ουκρανικού εδάφους μετά την πτώση οβίδας σε ρωσικό χωριό της ρωσο-ουκρανικής μεθορίου, με έναν νεκρό, αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Kommersant επικαλούμενο πηγή του Κρεμλίνου.

"Η υπομονή μας έχει όρια", δήλωσε η πηγή του Κρεμλίνου, προσθέτοντας ότι "δεν θα πρόκειται για στρατιωτική επιχείρηση μεγάλης κλίμακας, αλλά αποκλειστικά για στοιχευμένα πλήγματα εναντίον θέσεων από τις οποίες προέρχονται τα πυρά προς το ρωσικό έδαφος".
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, "η Μόσχα γνωρίζει ακριβώς από πού προέρχονται τα πυρά".

Η Μόσχα προειδοποίησε χθες το Κίεβο ότι η πτώση μίας οβίδας σε ρωσικό χωριό κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία θα έχει "μη αναστρέψιμες συνέπειες" , χαρακτηρίζοντας το περιστατικό "επίθεση" εκ μέρους της Ουκρανίας. "Στη Ρωσία, θεωρούμε αυτήν την πρόκληση ακόμη μία επιθετική ενέργεια εκ μέρους της Ουκρανίας. Αυτό το γεγονός δείχνει την εξαιρετικά επικίνδυνη κλιμάκωση της έντασης στα σύνορα ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία, η οποία μπορεί να έχει μη αναστρέψιμες συνέπειες, για τις οποίες την ευθύνη θα φέρει η Ουκρανία", ανέφερε η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.Το Κίεβο αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι φέρει ευθύνη για την εκτόξευση της οβίδας που έπεσε στο ρωσικό έδαφος. "Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Οι ουκρανικές δυνάμεις δεν πραγματοποιούν βολές κατά του εδάφους της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Δεν ρίξαμε εμείς", δήλωσε ο Αντριι Λισένκο, εκπρόσωπος του ουκρανικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Αμυνας.

Στην ιδέα μίας ρωσικής "απάντησης" στο χθεσινό περιστατικό αναφέρθηκε επίσης ο αντιπρόεδρος της άνω βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου Γεβγκένι Μπουσμίν: "Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όπλα ακριβείας...για να καταστρέψουμε τα όπλα που εκτόξευσαν αυτήν την οβίδα".

(Οι φωτοραφίες και το βίντεο ειναι απο το πρακτορείο Russia Today)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Ουκρανία: Πυρά στα σύνορα με την Ρωσία


Μείωση του εθνικισμού στη Ρωσία μετά την ουκρανική κρίση

Ρωσία: Ανακάλεσε το δικαίωμα στρατιωτικής επέμβασης στην Ουκρανία
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ