Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Σερβία ξεκινάει την κατασκευή του South Stream

17.09.2014 | 15:19
Η Σερβία θα ξεκινήσει την κατασκευή του αγωγού South Stream τον Οκτώβριο, σύμφωνα με ένα στέλεχος της Gazprom το οποίο μίλησε σε σερβικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο EurActiv.com ο επικεφαλής του τμήματος διεθνών έργων της Gazprom Αλεξάντερ Σιρομιάτιν δήλωσε σε σερβικά ΜΜΕ ότι οι εργασίες θα γίνουν ανεξάρτητα από την κατάσταση στη γειτονική Βουλγαρία, όπου η κατασκευή έχει διακοπεί μέχρι το σχέδιο να εναρμονιστεί με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Μιλώντας σε συνέδριο σχετικό με την αγορά φυσικού αερίου και τις προοπτικές και τις ευκαιρίες για την περιοχή του Δούναβη, που πραγματοποιήθηκε στη Βουδαπέστη, ο Σιριομάτιν είπε ότι η οικοδομική άδεια για το τμήμα του South Stream της Σερβίας αναμένεται να εκδοθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός.

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, προ ημερών, ο Σιριομάτιν είχε κάνει άλλη μία δήλωση που προκάλεσε έκπληξη, ότι η ρωσική εταιρεία φυσικού αερίου αναμένει από τη Βουλγαρία να χορηγήσει άδεια για την κατασκευή του South Stream λίγο μετά τις πρόωρες εκλογές της 5ης Οκτωβρίου.

Κατά τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των 7 που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, στις 4 Ιουνίου, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μπαρόζο κατέστησε σαφές ότι η Επιτροπή είχε κινήσει διαδικασία επί παραβάσει κατά της Βουλγαρίας για μη συμμόρφωση με τους ευρωπαϊκούς κανόνες σχετικά με τον ανταγωνισμό στις δημόσιες συμβάσεις στον τομέα της ενέργειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελλάδα - Τουρκία στα σχέδια Μόσχας για τον South Stream


Ποινική διαδικασία ΕΕ εναντίον Σόφιας για το “South Stream”

Η Ουγγγαρία προχωράει στην κατασκευή του "South Stream" παρά τις πιέσεις 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ