Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Η SpaceX γράφει ιστορία - Απίστευτη εκτόξευση νέου πυραύλου - ΒΙΝΤΕΟ

31.03.2017 | 11:30
Το παρακάτω βίντεο απεικονίζει πλάνα από την πρώτη εκτόξευση επαναχρησιμοποιούμενου πυραύλου ελλειπτικής τροχιάς στο διάστημα. Ο πύραυλος της SpaceX Falcon 9 εκτοξεύτηκε από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι της NASA στη Φλόριντα και προσγειώθηκε σε μια πλατφόρμα στον ωκεανό που ονομάζεται ‘’ Of Course I Still Love You.’’(Φυσικά ακόμα σε αγαπώ).

Πρόκειται για την πρώτη πτήση της ελλειπτικής τροχιάς στην κατηγορία πυραύλων στον κόσμο, η οποία έχει τη δυνατότητα επαναχρησιμοποίησης σύμφωνα με τη διαστημική εταιρεία SpaceX, που ιδρύθηκε από τον Έλον Μασκ (Elon Musk).
‘’Πρόκειται για επανάσταση στις διαστημικές πτήσεις’’ δήλωσε ο Μασκ.

Η προσγείωση του πυραύλου στο Ατλαντικό Ωκεανό πραγματοποιήθηκε 8 λεπτά μετά την εκτόξευση.
Αν οι συγκεκριμένοι πύραυλοί αρχίσουν να χρησιμοποιούνται ευρέως τότε το κόστος των τροχιακών πτήσεων της ελλειπτικής τροχιάς SpaceX (και άλλων) θα μειωθεί σημαντικά, δηλώνει η εταιρεία.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία έχει ήδη κλείσει συμφωνία με τη ΝASA να ανεφοδιάζει τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και να αναπτύξει μια ειδική κάψουλα για αστροναύτες, ενώ παράλληλα έχει ήδη αρχίσει να ανταγωνίζεται την LLC, πρόκειται για κοινοπραξία της Lockheed Martin και της Boeing στον τομέα των αμυντικών εκτοξεύσεων.

Να σημειωθεί ότι πέρυσι, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ βράβευσε την SpaceX, που έχει έδρα στο Hawthorne, της Καλιφόρνιας, για την πρώτη σημαντική στρατιωτική σύμβαση της, μια συμφωνία αξίας 83 εκατομμυρίων, η οποία έχει στόχο την αποστολή ενός GPS δορυφόρου πάνω σε ένα πύραυλο Falcon 9 το Μάιο του 2018.

Ενώ η εταιρεία έχει υπάρχουσες συμφωνίες με τη NASA για ανεφοδιασμό του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού και να αναπτύξει μια επανδρωμένη κάψουλα να ξεκινήσει αστροναύτες, έχει επίσης αρχίσει να ανταγωνίζονται Ηνωμένο Launch Alliance LLC, μια κοινοπραξία μεταξύ της Lockheed Martin Corp και η Boeing Co., για ένα κομμάτι της επιχείρησης άμυνας εκτόξευσης.
Η εταιρεία αυτή τη στιγμή έχει αναλάβει το πρότζεκτ δημιουργίας νέων επαναχρησιμοποιούμενων πυραύλων με στόχο τη μείωση κόστους των εκτοξεύσεων.


To tweet της εταιρείας μετά την προσγείωση του πυραύλου. Βίντεο: Η πρώτη εκτόξευση επαναχρησιμοποιούμενου πυραύλου ελλειπτικής τροχιάς στο διάστημα


Με πληροφορίες από defencetech.org

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ