Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η στιγμή που F18 σπάει το φράγμα του ήχου! Απίστευτη φωτογραφία!

15.10.2014 | 14:39
Αυτή η απίστευτη φωτογραφία δείχνει την ακριβή στιγμή που ένα μαχητικό αεροσκάφος, το οποίο πετούσε στα 770 μίλι/ώρα έσπασε το φράγμα του ήχου.

Την στιγμή αυτη μπόρεσε και την απαθανάτισε ο φωτογράφος Joe Broyles ο οποίος τα τελευταία πέντε χρόνια προσπαθεί να συλλάβει την σπάνια φωτογραφική αυτη στιγμή.

Οι πιλότοι που πετούν με την ταχύτητα του ήχου (761,2 μίλια ανά ώρα) λένε συχνά ότι υπάρχει ένα αόρατο «τείχος» ή «εμπόδιο» που πρέπει να περάσουν πριν αυξήσουν την ταχύτητα τους.
Αυτό είναι γνωστό ως το φαινόμενο Doppler. (Το φαινόμενο Doppler (Ντόπλερ) είναι η παρατηρούμενη αλλαγή στη συχνότητα και το μήκος κύματος ενός κύματος από παρατηρητή που βρίσκεται σε σχετική κίνηση με την πηγή των κυμάτων. Περισσότερα εδω)
Ο Joe Broyles έχει περάσει μισή δεκαετία προσπαθώντας να συλλάβει τη σπάνια αυτη φωτογραφία η οποία ειναι σχεδόν αδύνατη λόγω της ταχύτητας των αεροσκαφών.

Η εκπληκτική φωτογραφία απεικονίζει ένα μαχητικό F-18 Super Hornet 2 jet να το αγκαλιάζει ενας κώνος ατμού.
Ο Joe, 61, που φωτογράφισε το μαχητικό σε μια εκδήλωση σε βάση της Πολεμικής Αεροπορίας στην Ωκεανία,στο Virginia Beach, στις ΗΠΑ, παραδέχθηκε ότι χρειάστηκε και λίγη τύχη καθως εχει πάει σε πολλές εκδηλώσεις τα τελευταία 5 χρόνια με μόνο σκοπό αυτον. Η ελπίδα λένε πεθαίνει τελευταία...
Η παραπάνω φωτογραφία δειχνει το δευτερόλεπτο αμέσως μετά. Ο φωτογράφος ειναι ίσως ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον πλανήτη.

Πηγή - Mirror.co.uk
Μετάφραση/Επιμέλεια - OnAlert.gr


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ