Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΓΕΣ

Η Σχολή Πυροβολικού στο Πολεμικό Μουσείο - ΦΩΤΟ

19.07.2017 | 14:35
Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών επισκέψεων, οι Υποψήφιοι Έφεδροι Αξιωματικοί 2017 Β΄ και Γ΄ ΕΣΣΟ της Σχολής Πυροβολικού, επισκέφθηκαν το Πολεμικό Μουσείο, όπου ενημερώθηκαν και περιηγήθηκαν στα εκθέματά του, το Σάββατο 15 Ιουλίου 2017.Λίγα λόγια για το Πολεμικό Μουσείο
Το 1964 το Ελληνικό κράτος αποφάσισε την ίδρυση Πολεμικού Μουσείου . Με επικεφαλής τον Θουκιδίδη Βαλέντη αρχιτέκτονα και καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και άλλους διακεκριμένους Έλληνες επιστήμονες ξεκίνησε ο σχεδιασμός του Μουσείου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το 1975 στις 18 Ιουλίου ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας , Κωνσταντίνος Τσάτσος και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αβέρωφ εγκαινίασαν το το μουσείο των Eνόπλων δυνάμεων. Το κτίριο , με στοιχεία χαρακτηριστικά του κινήματος του εκσυγχρονισμού στα τέλη της δεκαετίας του 1950 , συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο γνωστών κτιρίων της πόλης των Αθηνών .
Σκοπός και αποστολή του είναι η συγκέντρωση , διαφύλαξη και έκθεση πολεμικών κειμηλίων . Καθώς και η τεκμηρίωση και μελέτη της πολεμικής ιστορίας της Ελλάδος . Καλύπτει όλες της εποχές της πολεμικής δραστηριότητας από την πρώιμη εποχή του χαλκού μέχρι σήμερα. Το μουσείο λειτουργεί και ως χώρος εκπαίδευσης για σχολικές ξεναγήσεις . Το πολεμικό μουσείο της Αθήνας έχει ιδρύσει παραρτήματα στην Θεσσαλονίκη , στα Χανία στο Ναύπλιο και στην Τρίπολη .
 
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ