Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η συγκλονιστική ιστορία ενός στρατιώτη - ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ

29.07.2015 | 14:20

Η ιστορία του Τέιλορ Μόρις (Taylor Morris), ακόμη και μετα απο τριια χρόνια συγκλονίζει, καθώς η πορεία του γενναίου στρατιώτη συνεχίζει να εμπνέει χιλιάδες στρατιώτες.
Ο Τειλορ Μόρρις τελείωσε το σχολείο και κατατάχθηκε στο Πολεμικό Ναυτικό, εκει έγινε μέλος της EOD. Η ομάδα στρατιωτων υπεύθυνη για την εκκαθάριση ναρκών.
Στις 3 Μαΐου 2012, ο Τέιλορ Μόρις οδηγησε μια ομάδα των Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ σε μια περιοχή κοντά στην επαρχία Κανταχάρ όταν πάτησε σε ένα αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό. Εκεινη τη στιγμή άλλαξε ολη του η ζωη.Ο Taylor παρά τα φοβερά τραυματα του δεν έχασε τις αισθήσεις του.
Ακόμη και οταν ο 23χρονος αιμοραγούσε ακατάπαυστα από τα τέσσερα του άκρα, ζήτησε απο τους γιατρούς να μείνουν μακριά από τον τόπο της έκρηξης, έτσι ώστε να μην τεθούν σε κίνδυνο σε περίπτωση που υπήρχαν γύρω αλλοι εκρηκτικοι μηχανισμοί.
Αφου καθάρισε την περιοχή γύρω από τον τραυματισμένο στρατιώτη ενας δευτερος ειδικός EOD, ο γιατρός κατάφερε να του παρέχει την κατάλληλη φροντίδα. Ο Morris παρέμεινε σε εγρήγορση καθ 'όλη τη δοκιμασία.
“Με ρώτησαν πόσο πονάει από το ένα μέχρι το δέκα. Είπα, “Σίγουρα δέκα. Πονάει φρικτά” ” θυμάται.
Ενω καθ’ολη την διάρκεια της διάσωσης του αντιμετώπισαν εχθρικά πυρά, τον μετέφεραν με ελικόπτερο σε νοσοκομείο του Κανταχάρ και στη συνέχεια στη Γερμανία.
Κάπου στην πορεία ο Morris έχασε τελικά τις αισθήσεις του αφου ένας γιατρός του χορήγεισαι ένα ισχυρό ηρεμιστικό.

Τρεις ημέρες αργότερα, στις 6 Μαΐου, 2012 ο 23χρονος έφτασε πίσω στις ΗΠΑ και μεταφέρθηκε στο Walter Reed Army Medical Center στην Ουάσιγκτον, για να ξεκινήσει η μακρά και επίπονη διαδικασία ανάρρωσης.
Ο Morris έγινε μόλις ο πέμπτος ασθενής στο νοσοκομείο που επιβιώσε μετα απο ακρωτηριασμό τεσσάρων άκρων.

Η οικογένεια του Τέιλορ και η φίλη του και πλέον σύζυγος του Ντανιέλ Κέλλι, ηταν αυτοι που τον βοήθησαν να φτάσει στο σημείο που ειναι σήμερα.  Ο Τείλορ Μόρις σήμερα οχι μονο περπατάει αλλα χόρεψε στον γάμο του με την Ντανιέλ. Η πορεία του ειναι οχι μονο συγκινητική αλλα και για όλους όσους βρίσκονται στο πεδίο της μάχης ο Τείλορ και η ιστορία του, τους δίνει το κουράγιο που χρειάζονται για να συνεχίσουν.

Για περισσότερες πληροφορίες στο taylormorris.org

Photos Tim Dodd Photography
Daily Mail
Απόδοση - OnAlert


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ