Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Η Τουρκία δεν εγγυήθηκε πως η επιχείρηση Κλάδος Ελιάς θα περιοριστεί στο Αφρίν

22.01.2018 | 20:07
Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Bekir Bozdağ ( Μπεκίρ Μποζντάγ) δήλωσε πως παρά τα αντιφατικά δημοσιεύματα, η Τουρκία δεν έδωσε καμία εγγύηση στη Ρωσία ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα ότι η επιχείρηση ότι η επιχείρηση “ Κλαδί Ελιάς” θα περιοριστεί στην περιοχή Αφρίν της Συρίας.

Ο ίδιος τόνισε σύμφωνα με δημοσίευμα της dailysabah.com ότι κανένας δεν έχει το δικαίωμα να θέτει όρια στην επιχείρηση της Τουρκίας κατά του YPG( Κουρδικής Πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού). Παράλληλα δήλωσε ότι κανένας στρατιώτης δεν έχει σκοτωθεί είτε τραυματιστεί έως τώρα. Σημειώνεται ωστόσο ότι ήδη οι βομβαρδισμοί στο Αφρίν έχουν πλήξει αμάχους.

Ο Μπεκίρ Μποζντάγ υποστήριξε ωστόσο ότι ο κύριος στόχος της επιχείρησης ήταν να καθαρίσει κάθε τρομοκρατική απειλή από την περιοχή. Τόνισε επίσης ότι συνεχίζεται με επιτυχία όπως είχε προγραμματιστεί.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Εξωτερικών Mεβλούτ Τσαβούσγολου τόνισε επίσης την περασμένη εβδομάδα ότι μετά την εκκαθάριση της Αφρίν από τους τρομοκράτες, η Τουρκία θα επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε άλλους κρίσιμους τομείς.

Απαντώντας στις παρατηρήσεις του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρέξ Τίλερσον σχετικά με την πιθανή συνεργασία μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας για τη δημιουργία μιας "ζώνης ασφαλείας" στη βορειοδυτική Συρία, ο Μποζντάγ υποστήριξε ότι για να συνεχιστεί αυτή η συνεργασία, οι ΗΠΑ πρέπει πρώτα να σταματήσουν να παρέχουν όπλα σ το YPG.

Η επιχείρηση “ Κλαδί Ελιάς” ξεκίνησε το Σάββατο στοχεύοντας τις τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το PKK, το Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), τις ένοπλες μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) καθώς και ομάδες που σχετίζονται με το “Νταές” στην περιοχή Αφρίν στα τουρκοσυριακά σύνορα.

Στρατεύματα που βρίσκονται στην επαρχία Κιλλίς κοντά στα συριακά σύνορα στοχεύουν το PKK/YPG με howitzers, τανκς και πυραύλους ενώ παράλληλα τα τουρκικά μαχητικά στοχεύουν ταυτοποιημένους τρομοκράτες.

Με πληροφορίες από www.dailysabah.com


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ