Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Τουρκία επέτρεψε στους Γερμανούς βουλευτές να πάνε στο Ιντσιρλίκ

08.09.2016 | 14:48
 Η Τουρκία ήρε την απαγόρευση που είχε επιβάλει στους γερμανούς βουλευτές να μεταβούν στη στρατιωτική βάση του Ιντσιρλίκ μετά την ψήφιση απόφασης από το γερμανικό κοινοβούλιο με την οποία αναγνωρίζεται η γενοκτονία των Αρμενίων, ανακοίνωσε σήμερα το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, επιβεβαιώνοντας τα πρόσφατα σημάδια άμβλυνσης της έντασης μεταξύ των δύο χωρών.

Ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ χαιρέτισε σήμερα την απόφαση της Άγκυρας να επιτρέψει σε γερμανούς βουλευτές να επισκεφθούν τους γερμανούς στρατιώτες στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία. "Με την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης, οι σχέσεις μας προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα", τόνισε.

"Χαίρομαι που η τουρκική κυβέρνηση ενέκρινε τις προβλεπόμενες επισκέψεις από την επιτροπή Άμυνας της Μπούντεσταγκ", της κάτω βουλής του γερμανικού κοινοβουλίου, δήλωσε ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, έπειτα από τρεις μήνες συνεχών εντάσεων λόγω της αναγνώρισης από την Μπούντεσταγκ της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τις οθωμανικές δυνάμεις το 1915, μιας απόφασης που εξόργισε την Άγκυρα.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ