Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Τουρκία επιθυμεί να αποκτήσει και S-500 - Βίντεο

15.06.2018 | 17:19
Η Τουρκία πρότεινε στη Ρωσία την από κοινού παραγωγή συστημάτων αντι-βαλλιστικής και αντιαεροπορικής άμυνας S-500, αποκάλυψε ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επαναλαμβάνοντας την αποφασιστικότητα της κυβέρνησής του για την ανάπτυξη των πυραυλικών συστημάτων S-400 στο τουρκικό έδαφος, παρά την αντίθεση των Ηνωμένων Πολιτειών.

"Εκτός από τα S-400, έκανα πρόταση στη Ρωσία για την από κοινού παραγωγή των S-500", ανέφερε ο Erdoğan σε τηλεοπτική συνέντευξη.

Τα S-500 βρίσκονται ακόμα υπό ανάπτυξη και πιστεύεται ότι θα αναπτυχθούν μέχρι το 2020 ως συμπλήρωμα, αλλά με μεγαλύτερη βεληνεκές από τους υπάρχοντες εξελιγμένους πυραύλους επιφανείας-αέρος S-400.

Σε αντίθεση με την αντιπολίτευση ορισμένων χωρών εναντίον των τουρκικών αγορών S-400, ο Ερντογάν υπενθύμισε ότι η Ελλάδα έχει την παλαιότερη έκδοση των ρωσικών συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας, τα S-300, σε ενεργό υπηρεσία.

"Η Ελλάδα έχει S-300. Δεν τους λέτε τίποτα ακόμα κι αν έχουν S-300. Αυτά τα συστήματα αναπτύσσονται επίσης στη Συρία, έξω από το ΝΑΤΟ, και δεν λέτε τίποτα. Αλλά όταν πρόκειται για την Τουρκία, μας κατηγορείτε ", δήλωσε ο Ερντογάν.

Χωρίς να κατονομάζει άμεσα τις ΗΠΑ, ο Τούρκος πρόεδρος τους επέκρινε ότι δεν έδωσαν τα όπλα, παρόλο που η Τουρκία έκανε τις πληρωμές και χαιρέτισε τη Ρωσία για τη χορήγηση δανείου σε πολύ καλές συνθήκες.

"Επίσης, θα αναλάβουμε την κοινή παραγωγή στο δεύτερο και τρίτο στάδιο [των S-400s]", πρόσθεσε.

Δείτε σε βίντεο το εντυπωσιακό ρωσικό οπλικό σύστημα:
Πηγή: Hurriyet Daily news

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ