Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Τουρκία: Η αγορά των S-400 δεν εμποδίζει την αγορά των F-35”

27.03.2018 | 18:20
“ Η αγορά των S-400 δεν εμποδίζει την αγορά των F-35” δήλωσε ο τούρκος Υπουργός Άμυνας. Πριν τη δήλωση αυτή είχε προηγηθεί η είδηση ότι οι ΗΠΑ δεν θα προβούν στην πώληση μαχητικών F-35 στην Τουρκία εάν η αγορά πυραύλων από τη Ρωσία προχωρήσει.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ σήμερα το πρωί, η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ αποκάλυψε το παρασκήνιο της συνάντησης αυτής και τον… πάγο που έβαλαν οι Αμερικανοί στον Ερντογάν, δημιουργώντας νέα δεδομένα τόσο στις σχέσεις του Σουλτάνου με τον Πούτιν, όσο όμως και στις ισορροπίες στο Αιγαίο.

Ωστόσο, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες της Χουριέτ ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Nurettin Canikli (Nουρετίν Κανικλί) δήλωσε ότι η αγορά των S-400 δεν εμποδίζει την αγορά των F-35. Ακόμα ο Υπουργός τόνισε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την ημερομηνία που οι S-400 αναμένεται να παραθοδούν.

Τα μαχητικά F-35 θα αρχίσουν να παραδίδονται στην Τουρκία σε ένα χρόνο. “Οι S-400 δεν σχετίζονται με αυτήν την αγορά” είπε.
Οι δηλώσεις του τούρκου ΥΠΑΜ ήρθαν μετά από τις ερωτήσεις που του έθεσαν δημοσιογράφοι πριν τη συνάντηση του κόμματος ΑΚP .

Σε κάθε περίπτωση οι φήμες ότι η αγορά των F35 αποκλείει την αγορά των S400, άρχισαν να κάνουν το γύρο του διαδικτύου μετά τη δήλωση του τούρκου συνταξιούχου πρέσβη Volkan Bozkır στη Χουριέτ, o οποίος είπε ότι δεν πρόκειται να πωληθούν F-35 στην Τουρκία, σημειώνει το ίδιο δημοσίευμα.

Η Τουρκία έχει κάνει παραγγελία 100 αεροσκαφών F-35 και σχεδιάζει να στηρίξει την αεροπορία της σε αυτόν τον τύπο. Είναι ένα αεροσκάφος το οποίο μπορεί να απογειωθεί και από το αεροπλανοφόρο το οποίο ετοιμάζει η Τουρκία και ένα μαχητικό το οποίο θα δώσει μετά από δεκαετίες το πλεονέκτημα στην Τουρκία έναντι της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας.

Την ίδια ώρα όμως η Άγκυρα φαίνεται ότι καίγεται για τα μαχητικά αεροσκάφη και έτσι ήδη διέρρευσε από την περασμένη Παρασκευή η είδηση ότι η Τουρκία μελετά την αγορά αντιβαλλιστικών πυραύλων τόσο από ευρωπαϊκές εταιρείες όσο και νέα αγορά αμερικανικών πυραύλων τύπου “Πάτριοτ”.

Με πληροφορίες από http://www.hurriyet.com.tr, SKAI, newsit.gr 
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ