Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Τουρκία και η Ολλανδία ανακοίνωσαν την αποκατάσταση των σχέσεών τους

20.07.2018 | 16:25
Η ολλανδική κυβέρνηση αποκατέστησε τις επίσημες διπλωματικές σχέσεις με την Τουρκία μετά την αποχώρηση του πρεσβευτή της τον Φεβρουάριο, μετέδωσε σήμερα το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP, επικαλούμενο τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας.

Οι δύο χώρες σύμμαχοι του ΝΑΤΟ βρίσκονταν σε διπλωματική αντιπαράθεση από τον Μάρτιο του 2017, όταν η Ολλανδία απαγόρευσε σε μέλη της κυβέρνησης του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν να διεξαγάγουν προεκλογική εκστρατεία στην τουρκική διασπορά στην Ολλανδία ενώ την ίδια περίοδο διεξάγονταν βουλευτικές εκλογές στην Ολλανδία.

Από τον Φεβρουάριο οι διπλωματικές σχέσεις διεξάγονταν μόνο μέσω επιτετραμμένων.

Πριν από λίγο και το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι η Τουρκία και η Ολλανδία συμφώνησαν να αποκαταστήσουν τις σχέσεις των δύο χωρών.

Η απόφαση ελήφθη σε τηλεφωνική επικοινωνία του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον Ολλανδό ομόλογό του Στεφ Μπλοκ.

«Στη διάρκεια αυτής της τηλεφωνικής συνομιλίας, οι υπουργοί συμφώνησαν να αποκαταστήσουν τις σχέσεις ανάμεσα στην Ολλανδία και την Τουρκία. Έτσι οι υπουργοί συμφώνησαν να επανατοποθετήσουν πρεσβευτές στην Άγκυρα και στη Χάγη», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και Hurriyet Daily News

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ