Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Η Τουρκία κατασκευάζει στρατιωτικό φυλάκιο απέναντι από τα Ίμια - ΦΩΤΟ

14.02.2018 | 16:18
Η Τουρκία κατασκευάζει στρατιωτικό φυλάκιο στη νησίδα Τσαβούς απέναντι από τα Ίμια.

Πολεμικό σκηνικό γύρω από τα Ίμια. Η Τουρκία κατασκευάζει στρατιωτικό φυλάκιο στη νησίδα Τσαβούς απέναντι από τα Ίμια, σύμφωνα με δημοσίευμα της cumhuriyet.com.tr.Η γείτονες Τούρκοι δημοσιεύουν συνεχώς βίντεο και φωτογραφίες από την περιοχή, οι οποίες δείχνουν ότι μετέφεραν στη νησίδα Τσαβούς από την Αλικαρνασό νερό και γεννήτρια για να επισκευάσουν ένα στρατιωτικό φυλάκιο.

Από ότι φαίνεται η Άγκυρα συντηρεί την ένταση που ξεκίνησε με τον εμβολισμό του ελληνικού πλοίου ΓΑΥΔΟΣ το βράδυ της Δευτέρας. Σε κάθε περίπτωση,  σε αυτό το φυλάκιο πραγματοποιούνται εργασίες για να παρακολουθούν τι γίνεται στα Ίμια. Σημειώνεται ότι το φυλάκιο είναι πάνω στη νησίδα Τσαβούς ένα μίλι από τα Ίμια.Η Διοίκηση Ναυτικών Δυνάμεων της Τουρκίας επισκευάζει το φυλάκιο ηλικίας 350 ετών και από εκεί οι τούρκοι στρατιώτες θα παρατηρούν κάθε κίνηση στην θαλάσσια περιοχή γύρω από τα Ίμια.

Την ίδια ώρα τουρκικά πολεμικά πλοία και πλοία του λιμενικού παραμένουν στην περιοχή. Υπογραμμίζεται ότι, η Άγκυρα ισχυρίζεται ότι κατά την διάρκεια της νύχτας της 13ης Φεβρουαρίου 3 ελληνικά πλοία του λιμενικού μπήκαν στα τουρκικά χωρικά ύδατα για 15 λεπτά αγνοώντας τις προειδοποιήσεις των τούρκων να αποχωρήσουν.Ακόμα μετά το περιστατικό της περασμένης Δευτέρας, οι τούρκοι υποστηρίζουν ότι στην περιοχή των Ιμίων μετέβησαν 2 ελικόπτερα, 6 σκάφη του λιμενικού, 1 πολεμικό πλοίο και 1 έρευνας και διάσωσης. Σήμερα 14 Φεβρουαρίου 2018, υποστηρίζουν ότι γύρω από τα Ίμια βρίσκονται 2 πολεμικά πλοία και 2 σκάφη του λιμενικού.

 Mε πληροφορίες από http://www.cumhuriyet.com.tr και 
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ