Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Τουρκία κατηγορεί τις ΗΠΑ για το YPG

19.02.2016 | 13:09

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατηγόρησε σήμερα τις ΗΠΑ ότι κάνουν αντιφατικές δηλώσεις όσον αφορά την κουρδική πολιτοφυλακή των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) στη Συρία και σημείωσε ότι η χρησιμοποίηση οργανώσεων αυτού του είδους στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) αποτελεί ένδειξη αδυναμίας.

Ο Τσαβούσογλου, ο οποίος μιλούσε από το Τμπιλίσι όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, πρόσθεσε κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του αυτών που μεταδόθηκαν απευθείας από το τουρκικό κρατικό δίκτυο TRT Haber, ότι η Ουάσινγκτον πρέπει να κόψει τους δεσμούς με τους Κούρδους μαχητές.

"Το να καταφεύγει κανείς σε τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως η YPG, για να πολεμήσει το ΙΚ στη Συρία είναι πάνω από όλα μια ένδειξη αδυναμίας", υπογράμμισε. "Όλοι θα πρέπει να σταματήσουν (να κάνουν) αυτό το λάθος. Ιδιαίτερα οι σύμμαχοί μας οι ΗΠΑ πρέπει να σταματήσουν αυτό το λάθος αμέσως", σημείωσε.

Η Τουρκία ανακοίνωσε χθες ότι η YPG --που συνεργάζεται, σύμφωνα με την Άγκυρα, με μέλη του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK)-- κρύβεται πίσω από τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην Άγκυρα αυτήν την εβδομάδα, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 28 άνθρωποι. Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι δεν είναι σε θέση να διαψεύσουν αλλά ούτε και να επιβεβαιώσουν την κατηγορία αυτή της Άγκυρας.

Η πολιτική πτέρυγα του YPG αρνήθηκε οποιαδήποτε ευθύνη για την επίθεση αυτή.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ