Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

H Τουρκία προχώρησε σε δοκιμή του αντιαεροπορικού συστήματος HISAR-A

02.02.2018 | 18:47
H Τουρκία προχώρησε σε δοκιμή του αντιαεροπορικού συστήματος, μικρού βεληνεκούς, HISAR-A, την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018.

Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην περιοχή Aksaray της Τουρκίας, από τις κορυφαίες τουρκικές κατασκευάστριες εταιρίες Roketsan και Aselsan όπως δήλωσε το Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας , σύμφωνα με όσα αναφέρει το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anatolu.


To πρόγραμμα του αντιαεροπορικού συστήματος HISAR-Α, είναι σχεδιασμένο με βάση της ανάγκες των τουρκικού Στρατού Ξηράς. Tο αντιεροπορικό σύστημα HISAR-A αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στην άμυνα της χώρας, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας και που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu

Η “οικογένεια” HISAR

Σημειώνεται ότι η οικογένεια των αντιαεροποροικών συστημάτων HISAR έχει σχεδιαστεί ώστε να μπορεί να πλήξει αεροσκάφη, ελικόπτερα, πυραύλους και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV’S). Η Rocketsan σχεδίασε το αεροπορικό σύστημα ενώ η Aselsan ανέπτυξε το ραντάρ, το σύστημα ελέγχου και εκτόξευσης των πυραύλων μεταξύ άλλων.
Πρόκειται για αμυντικά όπλα που αναπτύσσονται για να προστατεύουν στρατιωτικές βάσεις, λιμάνια και στρατιωτικές εγκαταστάσεις από εναέριες απειλές, καθώς και να καλύπτουν τις ανάγκες των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

S-400

Σημειώνεται ότι στις 21 Δεκεμβρίου η Ρωσία δήλωσε ότι έχει ήδη ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία για την πώληση των S-400 στην Τουρκία και ότι αναμένεται να παραδοθούν στην Τουρκία μέσα στο 2019.
Η απόφαση της Τουρκίας, χώρας μέλους του ΝΑΤΟ, να αγοράσει τους S-400 από τη Μόσχα θεωρήθηκε από μερικούς δυτικούς συμμάχους της προσβλητική για τη συμμαχία. Η συμφωνία δημιούργησε επίσης ανησυχία επειδή τα όπλα αυτά δεν μπορούν να ενσωματωθούν στη νατοϊκή άμυνα. Περισσότερα ΕΔΩ.

Με πληροφορίες από thedefensepost.com Anadolu,  

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ