Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Η τουρκική αεροπορία έπληξε θέσεις του PKK στη Συρία και το Ιράκ - ΦΩΤΟ

25.04.2017 | 13:52
Ο τουρκικός βομβαρδισμός σημειώθηκε κοντά στη συριακή πόλη Aλ Μαλικίγια που βρίσκεται στην τουρκοσυριακή μεθόριο περίπου στις 02:00 τα ξημερώματα (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τις YPG. Η Τουρκία εξαπέλυσε «δεκάδες ταυτόχρονα πλήγματα» εναντίον θέσεων των YPG στην επαρχία Χασακέ, στη βορειοανατολική Τουρκία, και εναντίον ενός κέντρου επικοινωνίας, επεσήμανε το Παρατηρητήριο. Ο στρατός της Τουρκίας πραγματοποήσε αεροπορική εοιδρομή και στο Ιράκ. 

Στο γειτονικό Ιράκ, ο τουρκικός στρατός διεξήγαγε μία αεροπορική επιδρομή εναντίον τοπικών ένοπλων οργανώσεων που επίσης συνδέονται με το PKK. Ωστόσο, από λάθος φαίνεται ότι σκότωσε έξι μέλη των κουρδικών, ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο των πεσμεργκά. «Καταγράψαμε έξι μάρτυρες», δήλωσε ο στρατηγός Τζάμπαρ Γιάγουαρ, γενικός γραμματέας του υπογείου αρμόδιου για τους πεσμεργκά στην ημιαυτόνομη περιοχή του Ιρακινού Κουρδιστάν.

Ο τουρκικός στρατός επιβεβαίωσε τις επιδρομές στη Συρία και το Ιράκ, οι οποίες σύμφωνα με τον ίδιο είχαν στόχο «να καταστρέψουν τα κρησφύγετα των τρομοκρατών που έχουν στο στόχαστρό τους τη χώρα μας». «Οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν με την ίδια αποφασιστικότητα μέχρι να εξουδετερωθεί και ο τελευταίος τρομοκράτης», τόνισε σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, πρόκειται για τις πρώτες τουρκικές επιδρομές στη Συρία από τον Μάρτιο, οπότε η Άγκυρα είχε ανακοινώσει ότι ολοκληρώθηκε η επιχείρησή της «Ασπίδα του Ευφράτη».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ