Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας

29.12.2014 | 11:55
Με ονομαστική ψηφοφορία που θα διεξαχθεί στις 12:00 στην Ολομέλεια της Βουλής, ολοκληρώνεται σήμερα η διαδικασία για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. Πρόκειται για την τρίτη στη σειρά και τελευταία ψηφοφορία, κατά την οποία, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ θα αναζητήσουν τουλάχιστον 180 θετικές ψήφους για την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα, που είναι και η μοναδική υποψηφιότητα για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ NEWSIT.GR

Σε περίπτωση που οι 180 αυτές ψήφοι εξασφαλιστούν, ο Σταύρος Δήμας θα αναλάβει καθήκοντα από αύριο, με όρκο ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής. Σε περίπτωση που δεν συγκεντρωθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία, ο μεν Κάρολος Παπούλιας θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του μέχρι την αντικατάστασή του, η δε κυβέρνηση θα οφείλει να κηρύξει δια του Προέδρου της Δημοκρατίας και εντός δέκα ημερών, τη λήξη των εργασιών της Βουλής προκειμένου να διενεργηθούν εκλογές και να εκλεγεί Πρόεδρος από τη νέα τη σύνθεση του Κοινοβουλίου.

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ NEWSIT.GR

Υπενθυμίζεται πως στις δύο προηγούμενες ονομαστικές ψηφοφορίες στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Σταύρος Δήμας έλαβε 160 και 168 θετικές ψήφους αντίστοιχα. 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ