OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

HD-1: Η Κίνα τελειοποίησε τον πύραυλο – δολοφόνο των αεροπλανοφόρων – ΦΩΤΟ

18/10/2018 - 08:30
Share on FacebookShare on Twitter

Η Κίνα τελειοποίησε τον πύραυλο HD-1 που θα εξολοθρεύει τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα στον Ειρηνικό, ενώ σκοπεύει να τον παράξει μαζικά και να τον προωθήσει δυναμικά και στο εξαγωγικό επίπεδο, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρία του βαλλιστικού πυραύλου.

Μια κινεζική εταιρεία Guangdong Hongda Blasting Co. ισχυρίζεται ότι ολοκλήρωσε επιτυχώς τις δοκιμές ενός υπερηχητικού κατευθυνόμενου πυραύλου, του HD-1, στον οποίο έχει δώσει το προσωνύμιο «δολοφόνος των αεροπλανοφόρων», σε περιοχή δοκιμών στην Βόρεια Κίνα, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Global Times.

Ο πύραυλος HD-1 αποτελείται από εξ ολοκλήρου κινεζικής κατασκευής υποσυστήματα, όπως αυτά της εκτόξευσης, της πυραυλικής ισχύος και των συστημάτων ελέγχου πτήσης. Η εταιρεία δήλωσε ότι ο πύραυλος HD-1 πέρασε όλα τα κριτήρια δοκιμών και ξεπέρασε σε επιδόσεις τους ανταγωνιστές του. Ο υπερηχητικός κατευθυνόμενος πύραυλος μπορεί να πλήξει στόχους σε ξηρά, αέρα και θάλασσα.

Ο κινεζικός πύραυλος HD-1 είναι ένα ολοκληρωμένο οπλικό σύστημα, καθώς αποτελείται από συστήματα εκτόξευσης, ελέγχου και διοίκησης και αναγνώρισης στόχων, ενώ μπορεί να εκτοξευθεί από αεροσκάφη, πλοία και χερσαίες πλατφόρμες εκτόξευσης πυραύλων.

Ο HD-1 κάνει χρήση προηγμένου συστήματος καύσης στερεών καυσίμων με αποτέλεσμα να χρειάζεται λιγότερα καύσιμα, καθιστώντας τον έτσι ελαφρύτερο, ταχύτερο και με μεγαλύτερο βεληνεκές από τους άλλους πυραύλους της κατηγορίας του.

«Η δοκιμαστική πτήση δείχνει ότι τα κύρια συστήματα του HD-1 είναι πλέον ώριμα, με τον αεροδυναμικό σχεδιασμό, τα υλικά και τη συνολική δομή του να έχουν ήδη αποδειχθεί βιώσιμα», δήλωσε ο Wei Dongxu. ένας κινέζος στρατιωτικός αναλυτής, ο οποίος πρόσθεσε ότι το HD-1 έχει όλα τα χαρακτηριστικά για να γίνει μεγάλη εξαγωγική επιτυχία.

Οι Κινέζοι πιστεύουν ότι ο πύραυλος είναι αρκετά καλός, ώστε να μπορεί να ανταγωνιστεί επάξια τους διεθνείς ανταγωνιστές του. Σε αυτό αναμένεται να βοηθήσει και το σχέδιο της εταιρίας να προχωρήσει σε μαζική παραγωγή του πυραύλου, με κύριο στόχο της εξαγωγή του σε μεγάλες ποσότητες και πολλές χώρες, αφού άλλωστε ο αριθμό των υπερηχητικών πυραύλων στην διεθνή αγορά είναι περιορισμένος. Οι Κινέζοι επιθυμούν ο πύραυλος HD-1 να κοντράρει τον Ινδο-ρωσικό βαλλιστικό πύραυλο BrahMos στον τομέα των εξαγωγών, επιφέροντας έτσι ένα έμμεσο πλήγμα και στην Ινδία.

Οι κινέζοι αναλυτές εκτιμούν ότι το κινεζικό οπλικό σύστημα θα μπορούσε να πωληθεί στο Πακιστάν ή στις χώρες της Μέσης Ανατολής. .

Μάλιστα, τόσο το Πακιστάν, αλλά και οι χώρες της Μέσης Ανατολής είναι πιθανό να βρουν ιδιαίτερα θελκτικό τον HD-1, αφού θα είναι εξαιρετικά φθηνός και λόγω της υπερηχητικής του ταχύτητας θα μπορεί να διαπερνά πολλά αντιπυραυλικά συστήματα άμυνας.

Πηγή defencenews.in

Tags: ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙΗΠΑΚΙΝΑΠΥΡΑΥΛΟΣΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Related Posts

Tiger
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Tiger: Η Αυστραλία μπορεί να στείλει τα 22 ελικόπτερα που αποσύρει στην Ουκρανία

05/12/2025 - 21:10
F-35
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

F-35: «Η Τουρκία είναι λίγους μήνες μακριά από το να επιστρέψει στο πρόγραμμα», λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα

05/12/2025 - 20:05
Νορβηγία
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

05/12/2025 - 19:05

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Ο Ελληνικός Στρατός (Α’ Σώμα Στρατού) απελευθερώνει τους Αγίους Σαράντα

Εκατοντάδες άμαχοι από την ΛΔ του Κονγκό περνούν στη Ρουάντα για να γλιτώσουν από τις μάχες – Αναφορές για βομβαρδισμούς

Tiger: Η Αυστραλία μπορεί να στείλει τα 22 ελικόπτερα που αποσύρει στην Ουκρανία

Ενώσεις Στρατιωτικών Κρήτης: Νέες αντιδράσεις για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ – Κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

F-35: «Η Τουρκία είναι λίγους μήνες μακριά από το να επιστρέψει στο πρόγραμμα», λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Top News

Κακοκαιρία Byron: Φεύγει από την Αττική αλλά όχι από τη χώρα - Οι περιοχές που θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες

Το νέο Δόγμα Μονρόε του Ντόναλντ Τραμπ: Τι σηματοδοτεί η νέα στρατηγική των ΗΠΑ για την Ευρώπη, την Ουκρανία και τον ανταγωνισμό με την Κίνα

Κρήτη: Καναδός youtuber και vlogger πήγε σε ρακοκάζανο στα Χανιά δοκίμασε αντικρυστό και ξετρελάθηκε

Μητσοτάκης, Κουτσούμπας, Ανδρουλάκης και Τσίπρας χορεύουν πεντοζάλι χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert