OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Hellas Sat 4: Αυτό είναι το στρατηγικό όπλο που βάζει στη φαρέτρα των ΕΔ

06/02/2019 - 05:47
Share on FacebookShare on Twitter

Ένα στρατηγικό όπλο βάζει στη φαρέτρα των Ενόπλων Δυνάμεων ο δορυφόρος Hellas Sat 4. Ένα όπλο αλλά πολλές δυνατότητες για να προσεγγίζουν την κυριαρχία στο διακλαδικό πεδίο μάχης, το οποίο με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, αναβαθμίζει τις δυνατότητες κυριαρχίας στο Διαλαδικό Πεδίο μάχης.

Αυτό που έμπειροι αναλυτές ονομάζουν πληροφοριακή κυριαρχία μέσα από την ακρίβεια της εμπλοκής. Άλλωστε με τον Hellas Sat 4: Ο χρόνος μετάδοσης των εθνικά, κρίσιμων, πληροφορίων μηδενίζεται. Και οι δυνατότητες επικοινωνιών θα είναι διαθέσιμες σε κάθε μικρή ή μεγάλη μονάδα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Ευάγγελος Αποστολάκης, μιλώντας στην έκτακτη εκπομπή της ΕΡΤ,για την εκτόξευση του Hellas Sat 4, τόνισε ότι το δορυφορικό όπλο διευρύνει τις επιχειρησιακές δυνατότητες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και σε πολυεθνικό επίπεδο, αναβαθμίζοντας τον ηγετικό ρόλο τους στο τόξο σταθερότητας που αναπτύσσεται στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο ΥΕΘΑ στην ΕΡΤ:

Οι ΕΔ αποκτούν ένα απόλυτα αξιόπιστο εργαλείο στο Εθνικό Επιχειρησιακό Περιβάλλον, με το οποίο έχουν την δυνατότητα για ανταλλαγή πληροφοριών σε πραγματικών πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο.

Στο σύγχρονο γεωπολιτικό περιβάλλον και ιδιαίτερα στον χώρο του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, η διαστημική κάλυψη και η δορυφορικλη τηλεπικοινωνιακή ανεξαρτησία συμβάλλουν σημαντικά στην επιχειρησιακή σχεδίαση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Με την εκτόξευση και θέση σε τροχιά του δορυφόρου Hellas Sat 4, η Ελλάδα αναδεικνύεται διαστημικά και καταλαμβάνει πλέον ισχυρή θέση στον Ευρωπαϊκό και Διεθνή Διαστημικό Χάρτη, παρέχοντας υψηλού επιπέδου δορυφορικές υπηρεσίες, όπου απαιτηθεί.

Ο δορυφόρος Hellas Sat 4, αναβαθμίζει σημαντικά τον ελληνικό δορυφορικό στόλο και μέσω των υπερσύγχρονων τεχνολογιών του, πρόκειται να υπηρετεί την Ελλάδα με ορίζοντα έως το 2040.

Δημιουργείται για πρώτη φορά επαρκές και ανεξάρτητο Εθνικό Δίκτυο Δορυφορικών Τηλεπικοινωνιών παρέχοντας τη δυνατότητα στις Ένοπλες Δυνάμεις να υποστηρίζουν τις δραστηριότητές τους.

Παράλληλα με την υφιστάμενη υποδομή των νέων υπερσύγχρονων υποδομών εδάφους τύπου Hub, θα δοθεί η δυνατότητα να ανταλλάσσονται πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τη διαχείριση στρατηγικών και επιχειρησιακών πληροφοριών, παρέχοντας ένα απόλυτα αξιόπιστο εργαλείο στο Εθνικό Επιχειρησιακό Περιβάλλον.

Η δορυφορική επικοινωνία θα είναι πλέον διαθέσιμη σε κάθε μικρή ή μεγάλη μονάδα των Ενόπλων Δυνάμεων για διασφάλισης της μετάδοσης των Εθνικά κρίσιμων πληροφοριών σε μηδενικό χρόνο.

Η παρουσία των Ελληνικών Δορυφόρων στο διάστημα μέχρι το 2040 διασφαλίζει περαιτέρω την άμυνα της χώρας και δίνει την βεβαιότητα ότι η Ελλάδα, ως πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, θα είναι σε θέση στο μέλλον να υποστηρίζει ποικίλες επιχειρησιακές δραστηριότητες με τη χρήση αξιόπιστων και υπερσύγχρονων δορυφορικών υποδομών.

Γρήγορη ένταξη σε λειτουργία των δορυφορικών υπηρεσιών προς όφελος των πολιτών και της άμυνας της χώρας.

Tags: ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣΥΕΘΑ

Related Posts

Δένδιας - Κίμων
ΥΕΘΑ

FDI «Κίμων»: Η ύψωση της ελληνικής σημαίας – Δένδιας: Η ένταξη των τεσσάρων φρεγατών δημιουργεί το ισχυρότερο Ναυτικό που είχε ο Ελληνισμός

18/12/2025 - 16:09
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας για Υπαξιωματικούς: Φέρνουμε νομοσχέδιο που σέβεται το κύρος και τον ρόλο που πρέπει να παίξουν

18/12/2025 - 10:32
Σχολή Ναυτικών Δοκίμων - Δένδιας
ΥΕΘΑ

Σχολή Ναυτικών Δοκίμων: Εγκαίνια για το νέο Προσομοιωτή Ναυτιλίας, δωρεά του Ιδρύματος «Αθηνάς Μαρτίνου» [pics]

16/12/2025 - 18:18

Διαβάστε Επίσης

Χαμάς: «Ελπίζουμε το Ισραήλ να σταματήσεις τις παραβιάσεις στη Γάζα μετά τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ»

Ισλαμικό Κράτος: «Πλήγμα για ΗΠΑ – Συρία η φονική επίθεση σε Αμερικανούς στρατιώτες στην Παλμύρα»

Πούτιν: Η Ουκρανία δεν είναι έτοιμη για ειρηνευτικές συνομιλίες – Ο ρωσικός στρατός προελαύνει σε όλα τα μέτωπα

Ουκρανία: Οι πιέσεις Τραμπ σε Ζελένσκι για διαπραγματεύσεις, οι εδαφικές παραχωρήσεις και οι εγγυήσεις ασφαλείας

Βρετανία: «Η κυβέρνηση δέχτηκε κυβερνοπίθεση» – Αναφορές ότι ευθύνεται ομάδα Κινέζων χάκερς

FDI: Στρατηγικοί πύραυλοι ELSA και οι SYLVER A70 στις τέσσερις φρεγάτες – «Deep Strike» ο νέος ρόλος του Στόλου

Κολομβία: Τουλάχιστον 6 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από επίθεση ανταρτών του ELN σε στρατιωτική βάση

Ουκρανία: «Έκλεισε» δάνειο 90 δισεκ. ευρώ από την ΕΕ – «Μεγάλη στήριξη, σας ευχαριστούμε» είπε ο Ζελένσκι

Top News

Γιώργος Μαζωνάκης: Όλα όσα έγιναν στην πρεμιέρα του μετά την μήνυση του Στέφανου Παπαδόπουλου - «Είμαι αληθινός»

Μπήκαν στην Ποσειδώνος οι πρώτες κάμερες με ΑΙ που θα στέλνουν αυτόματα «ραβασάκια» - Δείτε φωτογραφίες

Διαμαντής Καραναστάσης: Η πρώτη αντίδραση για την αφαίρεση διπλώματος λόγω αλκοόλ - «Από αύριο μόνο φραπέ»

Νίκος Παππάς: Σε καμία περίπτωση δεν τον γρονθοκόπησα - Καταδικάζω την πράξη μου και ντρέπομαι

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert