Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χεζμπολάχ: Eπιρρίπτει την ευθύνη για τον θάνατο Μπαντρεντίν σε ομάδες εξτρεμιστών

14.05.2016 | 12:02
Η σιιτική οργάνωση του Λιβάνου Χεζμπολάχ επέρριψε σήμερα σε "ομάδες τακφίρι" την ευθύνη για τον θάνατο στη Συρία του στρατιωτικού της διοικητή Μουστάφα Μπαντρεντίν.
Η Χεζμπολάχ αναφέρεται με τον όρο τακφίρι σε φανατικές, ένοπλες οργανώσεις σουνιτών ισλαμιστών.

"Η έρευνά μας απέδειξε ότι η έκρηξη που έγινε με στόχο μια από τις θέσεις μας κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού και που προκάλεσε τον θάνατο του αδελφού μας διοικητή Μουστάφα Μπαντρεντίν οφείλεται σε έναν βομβαρδισμό από πυροβολικό που πραγματοποίησαν ομάδες τακφίρι που είναι παρούσες στη ζώνη", αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Χεζμπολάχ, η οποία πολεμάει στο πλευρό των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων τους αντάρτες και τους τζιχαντιστές.

Καμία οργάνωση, τζιχαντιστών ή ανταρτών, δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για τον θάνατο του Μπαντρεντίν, του σημαντικότερου αξιωματούχου της Χεζμπολάχ που χάνει τη ζωή του μετά τη δολοφονία τον Φεβρουάριο του 2008 στη Δαμασκό του προκατόχου του Ιμάντ Μουγνίγιε.

"Τα αποτελέσματα της έρευνας ενισχύουν την αποφασιστικότητά μας και την επιθυμία μας να συνεχίσουμε τη μάχη κατά των εγκληματικών αυτών συμμοριών και να τις νικήσουμε. Αυτή ήταν η επιθυμία και η ελπίδα του αγαπημένου μας μάρτυρα", καταλήγει η οργάνωση στην ανακοίνωσή της αυτή, η οποία εκδόθηκε έπειτα από περισσότερες από 24 ώρες μετά την ανακοίνωση του θανάτου του στελέχους της.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ