Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

HIMARS: Η Πολωνία προμηθεύεται τα αμερικανικά πυραυλικά συστήματα

10.02.2019 | 16:59
Αμερικανικά συστήματα εκτόξευσης ρουκετών - μεγάλου βεληνεκούς HIMARS προμηθεύεται η Πολωνία. Αυτό το εγονός που είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει την οργισμένη αντίδραση της Ρωσίας, καθώς βλέπει χώρες κοντά στο "κατώφλι" της να εξοπλίζονται με οπλικά συστήματα των ΗΠΑ, ενώ αξίζει να ληφθούν υπόψη και οι συζητήσεις περί αμερικανικής βάσης στην Πολωνία.

Συγκεκριμένα, η Βαρσοβία θα αγοράσει 20 συστήματα εκτόξευσης ρουκετών πυροβολικού με εμβέλεια άνω των 300 χιλιομέτρων από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της χώρας, Μαριούσζ Μπλασζτζάκ.

“Θα υπογράψουμε μία συμφωνία με την αμερικανική κυβέρνηση για την αγορά ενός τάγματος ρουκετών πυροβολικού HIMARS [High Mobility Artillery Rocket System],” ανέφερε ο Πολωνός κυβερνητικός αξιωματούχος.

Ο ίδιος είπε ότι η Πολωνία θα πληρώσει το ποσό των 414 εκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά 20 εκτοξευτών και του απαραίτητου εξοπλισμού.

Η συμμετοχή όλο και περισσότερων ευρωπαϊκών χωρών στο πρόγραμμα αντιπυραυλικής άμυνας του ΝΑΤΟ προκαλεί την αντίδραση της Μόσχας, που αρκετές φορές στο παρελθόν έχει προειδοποιήσει ότι θα μπουν στο στόχαστρο των ρωσικών πυρηνικών όπλων.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ